Megint megakadt a tű a Fidesz lemezjátszóján: Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés!

Megint megakadt a tű a Fidesz lemezjátszóján: Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés!

Gyakorlatilag bármit mond az ellenzék, a Fidesz a hétvégén ezt a két szót ismételgette. Még Deustch Tamást is elővették Brüsszelből. (Brüsszelből!)deutsch_tamas_1.jpg

Iszonyatos fejetlenség uralkodik a Fidesz kommunikációjában. A múlt héten elvetették a sorosozást, mert a hódmezővásárhelyi katasztrófa után úgy érezték, hogy nem működik. (Rossz kiindulási alapból rossz következtetés, de ez legyen az ő bajuk.) Az hagyján, hogy Bayer Zsolttól a CÖF-ön keresztül Orbánig mindenki teljes harckészültségbe helyezte magát, lesz Békemenet, de még az ENSZ-et is elkezdték belekeverni az egészbe. (Az egyszeri Fidesz-hívő csak a fejét kapkodja, már azt se tudja, megint kitől kell félni.)

Olyan hírek is felröppentek, hogy lesznek pozitív kampányüzenetek a Fidesztől (pont tegnap írtunk róla, hogy a szart nehezen lehet úgy becsomagolni, hogy ne legyen szarszag – elég kevés pozitívumot tudunk felsorolni az elmúlt nyolc évből…), de aztán úgy döntöttek, hogy mégsem. Maradnak a migráncsozásnál, ijesztgetésnél, méghozzá továbbra is a legprimitívebb színvonalon.

Az autós kártya és a Fidesz kommunikáció

Emlékszik még valaki az autós kártyajátékra? Az autók különböző tulajdonságait sorolták fel a lapokon és az nyert, aki meg tudta becsülni, hogy az ő kártyáján lévő autó melyik tulajdonsága nagyobb, mint a többiek kezében lévőké. Volt azonban egy “mindent vivős” lap, amivel mindig nyerni lehetett, mert az az autó volt a legjobb, leggyorsabb, stb. A Fidesz kommunikációja is eszerint működik: olyan, mintha azt gondolnák, náluk van a mindent vivős lap és folyamatosan azt játszanák ki. A mindent vivős lapon pedig a migráncsok szerepelnek – évek óta. A gond az, hogy a játékot a nézők egyre kevésbé élvezik: konkrétan a társaság fele nem kíváncsi a játékra, a másik fele pedig egyre jobban úgy gondolja, hogy a Fidesznek el kéne engednie ezt az egy lapot és valami mást mondania. 

Van azonban a primitívségnek egy olyan foka, amikor már szórakoztatóvá válik. Ezt ugrotta meg most a Fidesz.

A legnagyobb változás viszont az, hogy

Soros helyett az ENSZ (plakátkampány) és az ellenzék vált a célponttá.

Az abszurditását pedig az adja a történetnek, hogy nem bírtak már mit kitalálni gyorsan a pártközpontban a kreatívok, ezért elővették, hogy az ellenzék erőszakosan akar migráncsokat betelepíteni – mindenhova. Legfőképp a laktanyákba, de az üresen álló lakásokba is.

A laktanyák mellett tette le a voksát:

  • Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a XXII. kerületi Hunyadi-laktanya előtt;
  • Simicskó István honvédelmi miniszter
  • Deutsch Tamás Egerbe ment, és a 20 éves üresen álló Dobó laktanya előtt.
  • Orbán Viktor kicsit kilóg a sorból, mert ő nem lakatanyázott, inkább azzal ijesztgette a bicskeieket, hogy a helyi menekülttábort újranyitják. (ezek szerint Bicskén nincs bezár laktanya, ott bezárt menekülttábor van.)

A történet alapja az – ahogy az Index is megírta -, hogy két és fél évvel ezelőtt, amikor rengeteg menekült érkezett az országba, Karácsony Gergely és Szabó Tímea azt javasolták a kormánynak, hogy a menekülteknek ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk, inkább nyissák ki nekik a használaton kívüli laktanyákat.

Megismételjük: két és fél évvel ezelőtt.

A Fidesz sajtóosztálya is felszállt a dilivonatra, nyilván ők se akartak lemaradni a nagy megmondóemberek mögött. Mivel a laktanyás poént már a fél Fidesz előtte, mást kellett kitalálni. Szerencséjükre Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt javasolta egy hétvégi sajtótájékoztatón, hogy legyen a lakhatás alapvető jog és jussanak a szegények, otthontalanok lakáshoz. A Fidesz sajtóosztálya kapva kapott az alkalmon és gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy

az LMP erőszakosan akar menekülteket az üresen álló lakásokba betelepíteni.

Még negyven nap van a választásokig, de a Fidesz színvonala már most az UFO magazin és a Hahota között mozog.

Facebook Comments