Igazi magasélet: Semjén helikopteres luxusvadászatai messze túlszárnyalják Rogán helikopterezését

Igazi magasélet: Semjén helikopteres luxusvadászatai messze túlszárnyalják Rogán helikopterezését

Alkalmanként 4-5 millió forintnyi svéd koronáért vadászgatott Semjén Zsolt Svédországban, néha helikoptert, néha egy egész hotel kibéreltek neki. 

semjen_svedorszag_vadaszat1.jpg

Highlife. Az angol kifejezés a luxus körülméneket hívatott leírni és Semjén Zsolt esetében szó szerint érthetjük a magasságot: helikopterről vadászgat a magyar miniszterlenök-helyettes Svédországban. Ne feledjük, hogy Semjént a magyar adófizetők fizetik. Ne feledjük, hogy ezeket a költségeket aligha láthattuk viszont a vagyonbevallásában. 

Azt gondolta, hogy Rogán luxuséletmódját nem lehet überelni? Nos, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képes volt rá: a választási kampány közepén derült ki róla, hogy Svédországba jár luxusvadászni, titokban.

A KDNP elnökéről idáig is tudtuk, hogy – Lázár János kancelláriaminiszterhez hasonlóan – szereti a vadászatot, hiszen évente borzolja a kedélyeket a fegyvertartás korlátozásának enyhítésével. Ő egyben az elnöke az Országos Magyar Vadászati Védegyletnek is. (Más politikai tevékenysége nem nagyon van, azon kívül, hogy hülyeségeket beszél és felavat.) A Magyar Nemzetnek vadászatszervezők beszéltek arról, hogy a miniszterelnök-helyettes 2012 óta látogat el évente egy alkalommal a skandináv országba. Mint elmondták, a politikus elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint a főként a tajgaerdőkben élő siketfajdra vadászik. Az Orbán-kormány második embere 2012 óta szinte minden évben egyszer Svédországban vadászott.

Ráadásul az is kiderült: nem mindennapi körülményeket kell a miniszterelnök-helyettesnek biztosítani. 

  • Semjént teljesen el kellett szeparálni mindenkitől, nehogy magyarokkal találkozzon és lebukjon, emiatt egyszer egy egész hotelt kibéreltek neki, hogy a vadásztársaival egyedül lehessenek benne;
  • Semjén vérszomját mindenképpen ki kellett elégíteni: muszáj volt lelőnie egy vadat és a szervezőknek mindent el kellett követniük, hogy ez sikerüljön is neki;
  • Semjén nem viselte jól a gyaloglást és külön kellett neki szerezni lovat, hogy lovagolhasson;
  • a legutolsó alkalommal méregdrága helikoptert is kibéreltek neki, amiről Semjén lelőtt egy rénszarvast és a kilőtt állatot a helikopterrel, a nyakánál fogva fellógatva szállították.

semjen_svedorszag_vadaszat2.jpg 

Nézzük az árat: a luxusutak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek.

A Magyar Nemzet szerint az árat fel is srófolta, hogy Semjénnek extra kérései voltak, mint például a helikopteres vadászat, ami nem olcsó mulatság még Magyarországon sem, nemhogy Svédországban. Az egyórás légi kirándulás 25 ezer koronába került, vagyis több mint 750 ezer forintba.

Rogán helikopterezése  a becslések szerint harmad annyiba került. Amikor 2016-ban Szabó Zsófi sorozatszínész esküvőjére mentek, azt a helikoptert már 250 ezer forintos óránkénti díjért ki lehet bérelni.

UPDATE: az Origo nevű kormányzati propagandaportál már mosdatja Semjént, azt állítva, hogy a helikopter ahhoz kellett, hogy a levadászott állatot elszállítsák. 

Fotók: Magyar Nemzet

Facebook Comments