Az Alföldi-eset megmutatja: megfélemlítéssel fogja elérni a helyi Fidesz, hogy rá szavazzanak

Az Alföldi-eset megmutatja: megfélemlítéssel fogja elérni a helyi Fidesz, hogy rá szavazzanak

Megfélemlítették Zalaegerszegen az önkormányzati dolgozókat, majd a helyieket, hogy Alföldi Róbert ne léphessen fel a városban. Az eset messze túl mutat a rendezőn.alfoldi_robert.png

A helyieknek a fideszes parlamenti képviselő a mamelukjain keresztül megtiltotta, hogy meghívják Alföldi Róbertet beszélgetni, de nyíltan nem vállalta a véleményét. 

Hosszú ideig szervezték Alföldi Róbert estjét a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, aztán hirtelen „technikai okokra” hivatkozva lemondták az eseményt. Alföldi Róbert beszámolója szerint az addig nyíltan és kedvesen kommunikáló szervező eltűnt, a hangversenyterem igazgatója elnézést kért és el is utalták neki a szerződésben szereplő kártérítési összeget.

 

Viszont a helyiek nem hagyták magukat, és az önkormányzati fenntartású intézménytől függetlenül kezdték el maguk megszervezni az eseményt- derült ki a rendező Facebook-posztjából. De a helyi Fidesz ennek is keresztebe tett. Kiderült, hogy

„nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja–e még a munkáját”. 

A rendező keserűen fakadt ki a Facebook-oldalán:

„A mai napig sem értem, hogy mitől félt a hatalom. Vagyis amit értek, az nevetséges, illetve nagyon ijesztő paranoiáról szól.”

Alföldi Róbert a posztjában leírja: ez az eseten bizonyítja, hogy

igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon,

és nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti.

A helyi Fidesz egyébként közben azzal dicsekszik: nemzettudatot erősítő cd-ket (!) kapott ajándékba a tankerület Kiss Katától:

 

Teljesen, mint a kommunizmusban: Magyarországra a Fidesz visszahozta a 3T intézményét, vagyis van támogatott, tűrt és tiltott művészet, média. 

De a történetnek itt nincs vége – gondoljuk csak tovább a folyamatot. Ha Alföldi Róbert meghívást ennyire könnyedén meg tudta akadályozni a helyi potentát, akkor mi lesz a választáson? 

A Fdiesznek az elmúlt nyolc évben sikerüt kiépítenie olyan hatalmi központokat, amelyeken ekresztül nem csak el tudja lopni a közvagyont, de meg is tudja félemlíteni az embereket. Több újság is foglalkozott a témával, hogy az önkormányzati dolgozóknak  és rokonaiknak le kell fényképezniük a szavazólapjukat – látszódjon, hogy a Fideszre húzták be az ikszet. Mindezt azért, hogy ne rúgják ki őket az állásukból, hiszen vidéken gyakran az egyetlen munkalehetőséget az önkormányzat adja. Ez csak egy módszer a helyiek sakkban tartására és ezt a módszert már mindenhol ismerik az országban. 

Aligha várhajuk, hogy fair és szabad országgyűlési választás legyen április 8-án. 

Facebook Comments