4 jel, hogy a Fidesz-kormány engedi meglépni KGBélát

4 jel, hogy a Fidesz-kormány engedi meglépni KGBélát

Jövendő mongóliai emberünk már a Jobbikból is kilépett, és ígéretet tett arra, hogy a közélettől is visszavonul. kgbela.jpg

1. Az első jel, ami arra utal, hogy a NER nem akarja börtönben tudni Kovács Bélát, mindjárt az egész ügy előtörténete. Az akkor még egyaránt orbánista és simicskista harci lap, a Magyar Nemzet több mint 5 éve, az EP-választás előtt pattintotta ki az ügyet, miszerint a Jobbik EP-képviselője az oroszoknak kémkedett – vagy finomabban fogalmazva: külföldi titkosszolgálatokkal működött együtt. Ez remekül jött a Fidesznek a kampányban, ám a magyar hatóságok érdemben nem reagáltak rá.

Az eljárás ugyan egy idő elteltével megindult Kovács ellen, de diplomáciai edésben lévő orosz hírszerzőket a szövetségesek nyomására sem utasított ki Orbán állama. Ráadásul KGBéla azóta, 5 éve szabadlábon van, miközben – ha igaz az ellene felhozott – gyanú, akkor konkrétan hazaárulást követett el.

2. De nem is biztos, hogy igaz. Kovács egy interjúban maga mondja el, hogy

szerinte a nyomozati iratokban egyetlen bizonyíték sincs a kémkedésre, de még csak az Index említette „befolyásoló ügynöki” tevékenységre sem. Szerinte maximum a lobbizást lehet kiolvasni az iratokból, azt pedig semmi sem tiltja sem itthon, sem az unióban.

Ez a második jel: a független magyar ügyészség nem vádolta meg vagy érdemben nem bizonyította a kémkedés gyanúját. Azaz lehet, hogy a gyanú igaz, csak

alátámasztva nincs,

így aztán – mivel a bíróság a vádirathoz kötött – nem lehet elítélni Kovácsot. 

3. A harmadik jel az, hogy KGBéla a kormánypropaganda egyik oszlopában árulja el ezeket. A Magyar Idők terjedelmes lehetőséget adott neki a mosakodásra, ahol elmesélheti az ún. regényes életét, és szinte henceghet az oroszokhoz fűződő, meg a titkosszolgálati nexusaival. Ha pedig valakit már a propagandaminisztériumban sem kezelnek bűnözőként, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az ügyészségen is enyhe elbírálásra számíthat. A cikket az Origo is átvette, ami még félreérthetetlenebbül utal a központi utasításra.

Ugyanez történt Gyárfás Tamás esetében is: előbb egy szereplés a propagandasajtóban, majd máris szabadlábon védekezhet. 

4. A negyedik jel, hogy Kovávs teljes nyugalommal beszélhet arról, már a jövőbeli életét készíti elő: Mongóliában fog üzletelni. És amiért ez pillanatnyilag halasztást szenved, az nem a kémkedési ügye – amivel amúgy is csak ellene más ügyek miatt folyó eljárás végén vádolták meg -, hanem az, hogy pillanatnyilag még mindig Brüsszelhez köti a kenyérkereső állása.

Ennek azonban vége: a Fidesz lapban KGBéla bejelentette, hogy

  • jövőre nem indul újra,
  • visszavonul a közélettől
  • és már a Jobbikból is kilépett.

Ezek után pedig semmi oka nincs az Orbán-rezsimnek arra, hogy börtönbe zárja.

Hogy esetleg bűnös lenne, az nem számít. Nem így működnek a dolgok itt, ez már rég nem jogállam. Az igazságszolgáltatás csak a pártállam transzmissziós szíja a politikai ellenfelek ellen. Ha már politikailag nem ellenfél valaki, akkor ne egye az állam kenyerét a börtönben.

Az ügy egész kezelése – a harci lapna kiszivárogtatott gyanútól az eljárás elhúzásán és a kényszeredett meggyanúsításon át propagandalapban megjelent cikkig – okkal adhat alapot annak feltételezésnek, hogy az amerikaiak nyomására leleplezett ügynök elítélésével Orbánék nem akarták felbosszantani Putyint, de az ügy kifejezetten jól jött nekik a Jobbik ellenes kampányaikban.

Most viszont már az amerikaiak sem ragaszkodnak az elítéléséhez (közben megváltozott a külpolitikai vonal), a Jobbik se ellenfél, Kovács is kilépett belőle. Mi több ígéretet tett arra, hogy visszavonul és elhúz messzire, többet nem ártakozik a NER dolgaiba.

Ezzel mindenki jól jár: Kovács is, a Fidesz is , amelyik 2 kampányban is felhasználhatta a jobbikos képviselő ügyét, meg az oroszok is. Legfeljebb az a Jobbik, az Unió és a NATO, amelyekről Kovács információkat adhatott az oroszoknak bukhatott a dolgon. De ők nem számítanak.

Még néhány év, és amikor már senki nem emlékszik rá, a megalapozatlan vádirat miatt egy bíró fel is fogja menteni, de akkor már semmi jelentősége nem lesz.

Milyen kémkedés? Nincs itt semmi látnivaló, lehet továbblépni.

Facebook Comments