Szabó Tünde államtitkár gyerekei kétmilliós tandíjú magániskolába járnak  

Szabó Tünde államtitkár gyerekei kétmilliós tandíjú magániskolába járnak  

Minimum ciki-kategória: a sportállamtitkár olyan intézménybe járatja a gyerekeit, ahol kétmillió forint a tandíj. Ezzel rendesen odatett az EMMI hurráoptimista propagandájának. 

szabotunde_maganiskola2.png

Dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára a fényképek szerint egy magániskolába járatja a gyerekeit, ahol a tandíj egész évre a két gyerekre 12240 euró (valamivel több mint 4 millió forint). Az államtitkár abban a minisztériumban dolgozik, amelyik az oktatásért is felelős és amelyik szerint nincs semmi gond a magyar oktatással.

Az államtitkár asszony – akiről elmondhatjuk, hogy fideszes képviselőként és kormánytagként a politikai elit tagja – a fotókkal több dolgot is elismert:

  1. a magyar közoktatás haldoklik, maga a fideszes elit sem bízik abban, hogy a gyerekei sikeresek lehetnek, ha egy átlagos állami iskolába járnak;

  2. a fideszes elitnek van arra évi 2-szer 2 milliója, hogy a gyerekeit elit iskolába járassa, vagyis messze a magyar átlag életszínvonal felett élnek;

  3. a saját munkaadója, az EMMI folyamatos hurráoptimista kampánya az oktatás minőségéről bődületes hazugság.

 

Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián 100 méteres hátúszásban ezüstérmet szerzett, 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt. (2003-ban még a magyar Playboyban is szerepelt.)

A sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszó szakedzői képesítéssel is rendelkezik; 2011-től 2015-ig a Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként dolgozott, 2012-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett. 2015 óta sportért felelős államtitkár, idén pedig már fideszes politikus is.

A hír különös pikantériája, hogy az utóbbi napokban tele volt a sajtó a rosszabbnál rosszabb hírekkel a magyar közoktatás állapotáról, erre az államtitkár posztja még rá is tesz egy lapáttal:

  1. ma derült ki: több, mint 4000 tanár hiányzik a magyar iskolarendszerből;
  2. Publicus Intézet felmérése szerint iszonyatosan elégedetlenek az oktatásban résztvevők a rendszerrel;
  3. egyes iskolákban operettkatonáskodást is tanulni fognak a gyerekek,
  4. mi pedig azt is szemléztük, mennyi értelme van az új Nemzeti Alaptantervnek, ha a Fidesz az oktatást is az elnyomás eszközeként kezeli.

A 444 szerint egyébként nem csak az államtitkár járatja a fideszes elitből magániskolába a gyerekeit, de erről eddig senki nem osztott meg a Facebookon semmit. 

Facebook Comments