Köszönjük, Lali! Ámokfutásba kezdett Kósa Lajos, itt az 5 legjobb mondat az utóbbi hetekből

Köszönjük, Lali! Ámokfutásba kezdett Kósa Lajos, itt az 5 legjobb mondat az utóbbi hetekből

A milliárdos örökség ügyét megúszó fideszes politikus berobbant a médiába és megmondta. De még hogy!kosa-lajos.jpg

Sokszor ugyan dadaitsa módon és még többször olyan bődületeseket hazudva, hogy majd’ leszakadt a plafon.

 

  1. A CEU nem költözik el, mert Budapest jobb hely, mint Bécs

„Bécsben akkreditálnak olyan szakokat, amiknek a tanszékei, az oktatói, a hallgatói is Budapesten vannak. Mi ez, ha nem blöff? Én Torontóba költözök attól, hogy vettem egy torontói képeslapot és hazaküldöm? Nem fognak elköltözni. Nem is akarnak elköltözni, mert jól látják: Budapest jobb hely, mint Bécs.”

(Népszava-interjú, érdemes végigolvansi, alig tudtunk válogatni a jobbnál jobb mondatokból.)  

A múlt héten Szijjártó Péter kijelentette, hogy nem írják alá a CEU engedélyét. Vagyis, Kósa Lajos kormánya költözteti el éppen a CEU-t. Meg eleve a mondat: Budapest jobb hely, mint Bécs. Kósa Lajosnak ezek szerit külön ranglistája van a világ városairól, mert az ideiben Bécs szerezte meg az élhetőség szempontjából az első helyet.

 

  1. A munkavállalók nem kerülnek rosszabb helyzetbe, ha halálra dolgoztathatják őket

„Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat, akik nem kerülnek rosszabb helyzetbe a munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályozás tervezett módosításával. Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során.”

(Magyar Idők)

Itt Kósa úgy csinál, mintha nem vette volna meg a Fideszt a német autóipar és nem ők fognák a kezét. Úgy csinál, mintha nem tudna arról, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben vannak itthon a munkások. Egy álombeli, rózsaszín Magyarországon talán valóban lehetősége lenne a munkavállalóknak egyezkedni a vállalattal több pénzről több melóért cserébe, de Magyarországon nem így van: itt megmondják a melósnak, hogy többet dolgozik, vagy ki van rúgva. A szakszervezet alig képes egy-két helyen megvédeni a dolgozókat. Ezért Kósa kijelentése, miszerint a konstrukció “csak a dolgozók beleegyezésével” működhet, nettó hazugság. Ráadásul olyan pöffeszkedő hazugság, amiről mindenki tudja, hogy blöff.

  1. Érthetetlen, minek emelte ki a Gruevszki-ügyet a sajtó és az ellenzék, hiszen ugyanolyan, mint a többi

Kósa Lajos a HírTV-ben (És a Népszavában is) arról beszélt: abszurdnak tartja, hogy összehívná Demeter Márta a honvédelmi és a külügyi bizottságot a Gruevszki-ügy miatt. Kósa a honvédelmi bizottság fideszes elnökeként olyanokat mondott a fideszessé alakított tévében, hogy sok száz menedékkérelmi eljárás folyik, és miért kellene egyet kiemelni. Szerinte ez alapján bármelyiket ki lehetne emelni.

Nyilván, egy korrupt miniszterelnök ügye ugyanolyan, mint bármelyik szír menekültté. Ezért is kapta meg soron kívül a menedékjogot és ezért vett részt a kimenekítésében a fél külügy és titkosszolgálat. Bárcsak mindegyik migránnsal így bánna Magyarország…

  1. Éjszakára lezárt aluljárók: így egyszerűbb

Tarlós István és a Fidesz egy ideje azon az embertelen megoldáson gondolkozik, hogy lezárják éjszakánként Budapest legforgalmasabb aluljáróit, hogy a hajléktalanok ne meekülhessenek oda az időjárás elől. A kormányzat elismerten a „jogellenes életvitelszerű közterületen tartózkodás megszüntetése” érdekében teszi ezt. Kósa az Echo TV-n (Mészáros Lőrinc volt televíziójában) nyilatkozott az üggyel kapcsolatban és azzal érvelt az aluljárók éjszakai lezárása mellett, hogy az megkönnyítené azok takarítását. Hozzátette:

„Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb üzemeltetni úgy, hogy mikor nincs forgalom, akkor lezárják.”

Ez megint az a szemforgató hazugság, amiről mindenki tudja, hogy hazugság és valamit mondania kell Kósának. a kérdés csak az, miért csinál ezzel hülyét magából? 

 

 

  1. A 82 éves anyuka sertéstelepének luxusautóiról csak annyit tudott mondani: fake news

„Fake news, nem is értem”

– húzta elő a Trump-féle magyarázkodást a barátivá varászolt HírTV-ben azzal kapcsolatban, hogy a 82 éves édesanyjának sertéstenyésztéssel foglalkozó cége három nagy értékű járművet is lízingel, köztük egy éppen ugyanolyan motort (BMW K1600-as), amivel a Fidesz országgyűlési képviselője megjelent a kormánypárt tavaly szeptemberi kihelyezett frakcióülésén. A 9 millió forintos motor mellett a korábban 123 milliós vissza nem térítendő brüsszeli támogatást elnyerő cég birtokában kettő darab BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autót is van, amelyek ára elérheti a 25 millió forintot.

A HírTv-t igazán nem lehet azzal vádolni, hgy belemenős kérdésekkel izzasztaná meg a Fidesz képviselőit, ennek ellenére Kósa ilyeneket mondott még:

„Anyukám csak 50 százalékos tulajdonosa a cégnek.”

Illetve a társaság által lízingelt autókhoz

„Pont annyi közöm van, mint a MOL-elnök autójához.”

 

 

Facebook Comments