Ráküldheti a Fidesz a nácikat a tüntetőkre

Ráküldheti a Fidesz a nácikat a tüntetőkre

A Betyársereg jelentkezett is, szívesen szétveri a “liberális csürhét”. tunt.jpg

Vasárnap újra tüntetnek a túlóratörvény, illetve a kormány és a rezsim ellen: 3 órára a Hősök terére hirdették meg a gyülekezést – a hangsúlyozottan békés – tiltakozásra. Azonban Tordai Bence országgyűlési képviselő szerint olyan értesülések jutottak el pártjához, a Párbeszédhez, miszerint

a Fideszhez köthető szélsőjobboldali figurák

jelennek meg a vasárnapi tüntetésen és próbálnak meg feszültséget és botrányt kelteni.

Jelentkező már akadt is. Előbb Volner János, a Jobbikból kilépett, és a Fidesz szatellitpártjához, az ún. Mi Hazánkhoz csatlakozott szélsőjobboldali képviselő közölte a Facebookon, majd megismételte az egyik kormánytévében, hogy

ha azt látom, hogy veszélyben a Szent Korona vagy ez a baloldali csürhe valamilyen komolyabb eredményt ér el, akkor be fogom riadóztatni a Betyársereget, ki fogunk menni 300-n a Kossuth térre, és segíteni fogunk a rendfenntartóknak a rendteremtésben.

Utóbb írt egy Facebook-posztot, miszerint neki semmi baja a békés tüntetőkkel, de az Echo TV videója még őrzi az elmondottakat: 

Előtte az új Kurucinfó, a Vadjatások nevű szélsőjobbos orgánum küldte a figyelmeztetését a kormányellenes tüntetőknek:

Egy jó tanács! Higgyétek el nekünk… A nemzeti oldal eddig tűrte a hisztériátokat, de most meghúzogattátok az alvó oroszlán bajszát… NE CSODÁLKOZZATOK HA MEGB@SZNAK!

Ezek után nem alaptalan feltételezni, hogy a szélsőjobboldal valóban képviselteti magát a vasárnapi tüntetésen.

  • A megmozdulásokat egyébként karácsonyig tervezi folytatni az ellenzék, amelyik arról egyeztet, hogyan lehet még hatékonyabb, még békésebb és még több embert megmozgató tüntetéseket, illetve útlezárásokat, blokádokat szervezni a következő napokra.
  • Emellett arra kérik a munkáltatókat, álljanak ki a dolgozóik mellett és nyilatkozatban, közleményben vállaljanak kötelezettséget arra, hogy nem fogják bevezetni a 400 órás kötelező túlmunkát. (Amit Botka már be is jelentett.)
  • Tordai szerint a jövő héten a “hosszútávú polgári ellenállás” formáit dolgozzák ki.

A kormány és propagandása azt sulykolja, hogy a tiltakozók agresszívek, nem tisztelik a kereszténységet és soha egy napot nem dolgoztak.

(A kép a pécsi tüntetésen készül. Forrás: Szabad Pécs)

Facebook Comments