Bayerzsótinál és a Fidesznél végleg elgurult a gyógyszer: itt jön az echte fasiszta propaganda

Bayerzsótinál és a Fidesznél végleg elgurult a gyógyszer: itt jön az echte fasiszta propaganda

Ha nem Zsóti blogján látjuk viszont, azt hittük volna, hogy valaki viccel.bayerzsolt.jpg

Az alábbi képpel jelentkezett Bayer Zsolt, publicista, a Fidesz üvöltve-káromkodva-kurvaanyázva blogoló első számú propagandistája a saját blogján:

bruszelnek_sem_fog_sikeruni.jpg

Direkt nem tettük ki a főoldalra, mert nem szeretünk náci propagandát reklámozni. Zsótikát sem linkeljük, mert minek: úgyis mindenki ismeri untig az ócska, gyűlölködő-káromkodó zagyvaságait. Viszont sajnos, muszáj szót ejtenünk róla, ugyanis a fenti kép kieríti a háborús uszítás és a történelmehamsiítása minden kategóriáját. 

A gond akkor kezdődik, amikor – komolyan véve a fideszes propagandát – az ember elkezd kérdéseket feltenni.

 

Mi pedig mindig azt javasoljuk az olvasóknak, mielőtt megosztanak bármit bárhol: tegyenek fel kérdéseket magukban. A legtöbb fideszes propaganda azonnal besül, amint az ember kicsit utánagondol és nem azonnal a megosztás gombra kattintva, felülve ennek a hazafias marhaságnak. 

  • Mi nem sikerült a törököknek és az oroszoknak?
  • Hogy lehet őket egy kalap alá venni „Brüsszellel”?

Hiszen a törököknek 150 évig, az oroszoknak 40 évig sikerült megszállnia Magyarországot; sőt, sem a törököket, sem az oroszokat nem a magyarok verték vissza, hanem a nemzetközi helyzet változása.

Pláne nehéz őket egy kalap alá venni az Európai Unióval (amit a fideszes propaganda „Brüsszelként” címkéz, mert a közvélemény-kutatások szerint ehhez a szóhoz több elnyomó jelzőt lehet párosítani). Hiszen az EU-hoz Magyarország népszavazással csatlakozott, önként; azóta a számítások szerint a fideszes oligarchák, Orbán Viktor és a többi rabló sleppje egy Paks 2-nyi hitel összegét lopta ki az EU-s támogatásokból. Jelenleg is a az EU-s tagságunk kb az egyetlen olyan fegyvertény, ami miatt szívesen választanak bennünket a befektetők és emiatt éltük túl a 2008-as pénzügyi válságot. De, csak hogy más, kézzel foghatóbb érvet hozzunk fel: emiatt nem kell órák hosszat sorban állni az útlevél- és vámvizsgálatra minden egyes nyaralásnál.

Több probléma van a fideszes propaganda diskurzusával:

  • Felelőtlen.

A szerencsétlen briteket is sikerült az ehhez fogható hazug és manipuláló kampánnyal rávenni, hogy a Brexitre szavazzanak, most pedig az egész ország a katasztrófa felé száguld, látszólag megállíthatatlanul.Ahogy a fentiekből is kiviláglik: „Brüsszelt” (vagyis az Európai Uniót) egy kalap alá nem lehet venni a török, vagy az orosz megszállással. (Apropó, vajon a fideszesek hogyan birkóznak meg azzal a tudattal, hogy az oroszok a kormányváltás előtt elnyomó-megszálló ellenség voltak, most meg Orbán Viktor Putyin pincsikéje lett?)

  • Hülyének nézi a magyarokat.

Ahhoz, hogy valaki ennek bedőljön, teljesen síkhülyének és tanulatlannak kell lennie. Ez a kép tipikusan a történelemhamisítás „legszebb” példája, igazi fake news. Aki nyolc általánost elvégzett, annak könnyű felismerni, hogy hamis képet sugallva állítja szembe a magyarokat egy olyan ellenséggel, ami nem létezik („Brüsszel”. Ami amúgy egy szép város.)

  • Fasiszta propaganda.

Ez a legzsigeribb, legostobább, legfasisztább propaganda, amibe ezzel a képpel a Fidesz belekezdett. A kép ugyanis teljesen a nacionalista érzelmek felkorbálcsolására épít, a logikát, a történelmet teljesen zárójelbe téve. 

Hogy mindezt mennyire gondolja komolyan a Fidesz? Semennyire. Ez abból is látszik, hogy ma Matoclsy György jegybankelnök az euró bevezetéséről beszélt. Azt pedig “Brüsszel” nélkül nehéz lenne. 

Vajon tényleg ennyire hülyék a magyarok, hogy ennek bedőlnek? Szerintünk nem igazán.

Szerintünk inkább csak az a baj, ami a propagandával szokott a baj lenni: hogy a csapból is ez folyik. Mégpedig a legnagyobb ökörséget is elhiszik az emberek, ha elég sokáig mondják nekik és nincs cáfolata. Úgyhogy, ha Önt nem sikerült bepalizni, ossza meg inkább ezt a blogbejegyzést a Fidesz ökörsége helyett! 

Facebook Comments