Gulyás Gergely véletlenül beismerte, hogy a Fidesz leválthatatlan állampárt

Gulyás Gergely véletlenül beismerte, hogy a Fidesz leválthatatlan állampárt

Az alkotmányjogász-miniszter úgy gondolja, a Fidesz = Magyarországgal. gg_2_1.jpg

Orbán Viktor kancelláriaminisztere azt bírta mondani, hogy a Fidesz azonnal kilép az Európai Néppártból, ha felfüggesztik a tagságát (fél évre, a vizsgálat lezárultáig).

Az emberarcú fideszes ezt azzal indokolta az MTI-nek, hogy itt a Fidesz és

az ország méltóságáról is szó van.

A miniszter szerint tehát Magyarországot alázzák meg azzal, ha kizárják felfüggesztik a Fideszt, azaz

Fidesz = Magyarország.

A miniszter úr el bírta felejteni, hogy ez nem igaz.

  • Ti. nem a kormányt és nem Magyarországot akarta felfüggeszteni az EPP, hanem csak egyik saját tagját, egy pártot, a Fideszt.
  • Valamint a párt szó már önmagában is részt jelent a latin eredetiben (a fides pedig a kliens hűségét a patrónusa iránt).
  • Illetve, hogy a Fidesz még határontúli importszavazatok beleszámolásával is kevesebb voksot kapott egy éve, mint az ellenzéki pártok, azaz az ország többsége a kormányváltásra szavazott tavaly áprilisban.
  • Az importszavazatok nélkül, pusztán Magyarországot (hiszen Gulyás azzal azonosítja a pártját) tekintve még rosszabb a helyzetük (és akkor még nem is említettem a 3000/5000 forintért vásárolt voksokat).

Gulyás miniszter úr ezekről a tényekről nagyvonalúan el látszott felejtkezni. Illetve egyúttal beismerő vallomást is tett arról, mit gondolnak a Fidesz, valamint a kormány felelős vezetésében a magyarországi demokrácia és jogállam állapotáról.

Az alkotmányjogot egyetemen oktató miniszternek ugyanis igen jól kell tudnia, hogy egy kormánypárt egyetlen esetben azonosítható a teljes országgal: ha az a  kormánypárt valójában

leválthatatlan állampárt.

Ebben az esetben – és csak ebben – Gulyás nem hazudott és nem is tévedett. Itt vannak újra a 80-as évek, meg a még korábbi évtizedek. A Fidesz hivatalosan is visszaforgatta az idő kerekét a XX. századi diktatúrák korába.

És még hálásak is lehetünk Orbán emberének, hogy méltóztatott elismerni ezt.

Facebook Comments