Karácsony elárulja a barátját

Karácsony elárulja a barátját

Nyakunkon az előválasztás, aminek a tétje, hogy a lehető legjobb ellenzéki jelölttel le lehessen győzni a Fidesz fővárosi helytartóját. Tarlóst.

Miközben a jelöltek szerencsére érdemi szakmai vitát folytatnak, a háttérben megy a fúrás, elárulta-e a DK, egész pontosan Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyt.

Ha már a ki kit árult el vitájánál tartunk, egy pillanatra álljunk csak meg.

Ki árult el kit?

kara_csony-gergely-ja_vor-benedek-4-hpgy-1000x600.jpg

Azért ne feledjük, Karácsony Gergely ugyan az MSZP jelöltje is volt, ám titokban mégiscsak megállapodott a DK-val, hogy nem vesz részt az MSZP európai uniós választási kampányában, ha cserében a DK támogatja az előválasztás második fordulójában.

Nyilván, lehet ennek taktikai értéke, de mégiscsak furcsa, hogy minderről nem tájékoztatja – elárulja – azt a pártot, amelyik kiáll mellette, amelynek miniszterelnök jelöltje volt.

Itt a legfontosabb soron következő kampány, a lista húzóneve meg titokban eladja magát.Van ilyen persze. Csak utána nem érdemes meglepődni, ha olyan játékosnak néznek minket, aki cinkeli a lapokat és úgy is viselkednek velünk.

És vegyünk ide még egy kis árulást. (Van kis árulás? Vagy ez olyan, mint a terhesség, nem lehet kicsit terhesnek lenni sem.)

Karácsony sokszor elmondta, hogy az MSZP- Párbeszéd listán szereplő Jávor Benedek milyen remek fickó. (Bizony, az.) És hogy az Európai Parlamentben lenne a helye. (Bizony.)

Ám, mint utólag kiderül, Karácsony eladta Jávort az előválasztás második fordulójában saját magért  remélt támogatásért, megígérve, hogy a remek Jávor mellett mégsem kampányol.

Kár a szavakon lovagolni, de azért ez nem olyan, mintha Karácsony mégis elárulta volna Jávor barátját?

Szóval, óvatosan, ezzel a ki kit árult el dologgal.

Facebook Comments