Pride – az elfogadás csak látszat

Pride – az elfogadás csak látszat

28333221_b01e146b90733c7ffa2b33da7f9691d5_wm.jpgEgyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy aktívan mutássák ki gyűlöletüket az övéktől eltérőekkel szemben – ahogy egyre kevesebben kapják fel a fejüket a gyűlöletüket szavakban kifejezők megnyilatkozásaikor.

A legutóbbi, budapesti Pride különösebb atrocitások nélkül, sőt, mondhatni az eddigi legnagyobb szabadságfokban zajlott. Budaházy néhány ultájától eltekintve senki nem igyekezett a vonulók tudtára adni, hogy eltérő szexuális irányultságuk felháborítja, undorral tölti el, stb…

Itt azonban egy pillanatra érdemes elidőzni:

  • aki azt hiszi, hogy a homoszexualitás mintaadással “terjed”, az miért nem hisz akkor a család eredjében? Tudjuk, hogy a szölük, a család a legerősebb mintaadó. Vagyis ezen logika mentén a melegségnek ki kellett volna rég pusztulnia, elvégre gyerek csak heteró családban születik, ott pedig nem kap más mintát. (Mielőtt a média mindent elsöprő erejéről kezdene valaki értekezni: a tv és az internet előtt is voltak melegek.)
  • aki azt hiszi, hogy csak a heteroszexuális párkapcsolat a természetes, vagyis a normális, az mivel magyarázza a természetben, vagyis az állítólagos normalitás forrásában nem ritkán előforduló homoszexualitást?
  • aki a természetre, mint normaadóra tekint a családdal kapcsolatos kérdésekben, az a rozmárt vagy a farkast tekinti irányadónak? Míg a farkas egy életre választ párt magának, addig a rozmárok esetében a hím populáció 5 százaléka birtokolja a nőstények 95 százalékát. Melyik a normális?

A kordonmentes vonulás és az örjöngők elrekkentése akár dícséretes fejlemény is lehetne. Csakhogy az aktív gyűlölködők számának drasztikus csökkenésével párhuzamosan a direkt homofób, gyűlölködő szövegekre reagálók száma is zuhan.

Alig néhányan kapták fel a fejüket Kövér László, Fidesz alapító, házelnök kijelentésére. Szerinte egy “rendes” meleg nem is tekinti magát egyenrangúnak a többségi társadalommal. Ehhez pedig bőszen kapcsolódótt később az állampárt kisebb vagy nagyobb hatlamú megmondója.

Senki ne gondolja a Pride zavartalanságát nézve, hogy a magyar társadalom elfogadta a melegeket, a többség a sajátjával azonos jogokat adna nekik. Mindössze a társadalom gyűlölet-fókuszát most épp máshová irányította a hatalom – puszta számításból.

Érdemes Moszkva felé pillogni, ahogy teszi ezt Orbán is sokszor: ott, migránsok, menekültek hijján a melegek most is ott vannak a legnagyobb ellenségek között. Putyon és brancsa rájuk hivatkozva cenzúrázhat tőle független honlapokat, hírforrásokat, tehet amit akar. Már ugye a család védelmében. Mert mennyivel jobb, támogatandóbb, dicsőbb egy olyan család, hol rendszeresen bántalmazza az alkoholista szülők egyike, másika, vagy épp mindkettő a gyermekeit, mint egy olyan meleg pár, amelyik kincsként éli meg, hogy felnevelhet egy gyereket, akit amúgy vérszerinti szülei eldobtrak. (Magyarországon legalább 800 ezer alkoholista él és 5 percenként vernek meg egy gyereket. Azonban meleg párok nem fogadhatnak örökbe.)

Senkit ne tévesszen meg a Pride. A magyar társadalom nem lett toleránsabb – csak épp mást gyűlöl most.

Facebook Comments