Álellenzékieket castingol a bajai Fidesz

Álellenzékieket castingol a bajai Fidesz

Ilyen egy szabad választás: a kampány előtt lenyúlták az ellenzéki újságot. baja.jpg

Csütörtökön bemutatta programját és képviselőjelöltjeit Baján az ellenzék, de túl sok emberhez nem juthatott el az esemény híre, mivel egyetlen helyi vagy országos sajtóorgánum sem számolt be róla. Az ellenzéki ernyőszervezet, a Sikeres Bajáért Egyesület – amelyben részt vesz a Momentum, az MSZP, a DK és a Jobbik – a momentumos Nyirati Klárát (a képen balra, Fekete-Győr András mellett) indítja a polgármesteri posztért.

Néhány héttel ezelőttig létezett ellenzéki lap a városban, Sugóparti Hírek címmel, de a kampányhajrá előtt

lecsapott rá a helyi hatalom egyik kegyeltje.

A helyben ismert vállalkozó, Rácz Péter lett az új gazda. Az ő neve néhány napig forgott 2013-ban a sajtóban, amikor kihirdették a trafikkoncessziókat, ugyanis 3 koncessziót is megnyert Rácz családja.

A csütörtöki programismertetőn egyébként a város lakóit leginkább foglalkoztató problémák megoldását ígérték a bajai ellenzékiek.

  • A legnagyobb gondok közt van a járdák töredezettsége. Az egyik bajai Facebook-csoportban egy helyi lakos úgy jellemezte a helyzetet, nem lehet a babakocsit a bajai járdákon tolni, mert olyan rossz állapotban vannak, hogy szétrázná a gyereket.
  • Megígérték a burkolatlan utak aszfaltozását, illetve azt, hogy igyekeznek megoldani a vízzel kapcsolatos problémákat. Azóta ugyanis, hogy új szivattyútelep létesült Baján, zavarossá, sokszor büdössé vált a csapvíz. Aki azonban ezt a problémát felveti a városban az minimum Soros-ügynök, vagy éppen az ellenzék bábja.

Eddig a Fidesz nem kapkodott. Bedurrantotta ugyan lejárató kampányát, de a jelöltjei nevét még nem hozta nyilvánosságra.

Egy a korábbi választásokról ismert sémát vettek elő:

az ellenzék tulajdonképpen a néhai SZDSZ-t(!) akarja visszajuttatni a hatalomba,

s ehhez egy szimpatikusnak tűnő hölgyet használnak fel. Annyira belelendülnek a szórólapon az SZDSZ-ezésbe, hogy felidézik Medgyessy Péter egy 2004-es nyilatkozatát, miszerint

az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.

A fura szórólap arra buzdít, az igazi ellenzékiek szavazzanak inkább Vona pártjára vagy a zöldekre, csakhogy a Jobbik része az ellenzéki koordinációnak, az LMP pedig nincs jelen a településen. A röplapra videóban válaszolt a polgármesterjelölt visszautasítva a lejárató szándékot, azt kérte ellenfeleitől, a hazugságok terjesztésével hagyjanak fel, legyen ez egy tisztességes kampány.

Ahogy a 444 is beszámolt róla, nem is késlekedett a fideszes válasz, Nyirati Klárát megvádolták azzal, hogy a háza előtti bokrok kitakarják az utca végi Stop-táblát, ami persze a közölt képekből is látszik, hogy nem igaz.

Most itt tart a bajai kampány, de várhatók még érdekességek. Több az ellenzékhez lazán kötődő bajait is elkezdtek a fideszesek kapacitálni, hogy függetlenként, de egy ernyőszervezet színeiben induljanak el a választásokon, ezzel gyengítve az összeálló ellenzéket.

P. J.

Facebook Comments