A kormánypropaganda kijelölte a NER legfőbb ellenségét

A kormánypropaganda kijelölte a NER legfőbb ellenségét

A Momentum a Soros, meg az új Gyurcsány. mom.jpg

Ezt például onnan lehet tudni, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója szombaton 3 külön + 1 fél cikkben is foglalkozik a parlamenten kívüli párttal.

A fiatalság mai Petőfijei című opuszában a cöfös Fricz Tamás például leszögezi

A legfontosabb annak a felismerése, hogy 2022-ben nem az MSZP vagy a DK lesz a legnagyobb ellenfél, hanem a Momentum. 

A vezető publicisztikában (A Momentum igazi arca) a belföldi rovatvezető Kis Ferenc destruktívnak, “magyarellenesnek” és idegen ügynöknek, horribile dictu: “új liberálisnak” nevezi a Momentumot.

A Nézőpontot igazgató Mráz Ágoston Sámuel ugyanakkor szkeptikus. Szerinte a Momentum “politikai identitása meglehetősen bizonytalan”, és a nem lesz nagy siker, hogy el akarják törölni a Fidesz közpénzből történő szavazatvásárlását, az ún. családi adókedvezményt.

Mráz értékelését árnyalja, hogy egy olyan címlapcikkhez tették be, amelyik azon kesereg, hogy Visszahozná a Momentum a megszorítások politikáját. Azaz ők az új Medgyessy, de még inkább a Gyurcsány.

És a nemzetes urak még visszafogottak is voltak a Pesti Srácokhoz képest, amely ősszel egész cikksorozatban követelte a Momentum betiltását, miután azok nem voltak hajlandók

  • se megszavazni a Fidesz brüsszeli jelöltjeit,
  • se támogatni a NER szatellitpártjait a szomszédos országokban.

Vagy a Fidesz itthoni szatellitpártja, a vállaltan szélsőjobbos Mi Hazánk arcához, Novák Elődhöz képest, aki éppen a kormánylap előző napi számában osztotta meg a nyilvánossággal, hogy “keresztényellenes uszítás” miatt feljelentette a terézvárosi momentumos polgármestert.

A parlamenten kívüli párt elleni offenzívára az egyik magyarázat nyilván az, hogy a fogyasztói társadalom két ünnepe között is meg kell tölteni valamivel az újságot.

A másik a közvéleménykutatások aktuális állása, miszerint a Momentum – a DK-val párban – az egyik legnépszerűbb ellenzéki párt. Azonban míg Gyurcsányék előtti komoly növekedési korlátok állnak (a szavazók életkora és a pártelnök személye), a Momentumot ilyesmi nem hátráltatja. Sőt.

Fricz idézi azt a kutatást, ami szerint 

az egyetemisták, főiskolások elsöprő többsége (!)

szabad szellemű vagy liberális gondolkodású

européerként identifikálja önmagát.

Ez a fő probléma. Nem a Momentum önmagában, hanem akiket és amit képvisel. Márpedig szabad szelleműnek lenni 

a nemzeti és keresztény értékrend szemszögéből nézve

elviselhetetlen nézet.

Nem pusztán a Momentum, hanem egy egész generáció kezd kicsúszni a NER, a Fidesz és a jobboldal markából.

Valamit lépniük kell. Mondjuk innen nézve nem tűnik nagyon produktívnak felhívni a szabad szellemű ifjúság figyelmét, hogy egy párt pont őket akarja képviselni. Ez a stratégia már az “alkalmatlan” Karácsony Gergellyel szemben se nagyon jött be.

Facebook Comments