Fidesz-közeli ügyvéd kaszálta a legnagyobbat a “börtönbizniszen”

Fidesz-közeli ügyvéd kaszálta a legnagyobbat a “börtönbizniszen”

Beleszaladt a késbe a kormány és propagandája. mohor.jpg

Orbán Viktor szokásos pénteki rádiószózatát intézte a néphez és szokásos módon nem mondott igazat, amikor 

A miniszterelnök elképesztőnek nevezte, hogy olyan magyar emberek, akik ügyvédnek mondják magukat, felépítenek egy bizniszt a bűnözőkre és tizenkétezer pert indítanak az Európai Bíróságon a saját hazájuk ellen, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy Magyarországon kínozzák az elítélteket, mert nem süt be a nap a cellájukba.

Tudniillik:

  • nem ügyvédnek mondják magukat, hanem valóban azok.
  • nem saját hazájuk, hanem csak az állam ellen indítanak pert (Orbán tévesen azonosítja magát Magyarországgal);
  • nem az Európai Bíróságon, hanem a területileg illetékes magyar bíróságokon indítanak pereket;
  • ami semmi nem tilt, sőt, a jogszabály lehetővé teszi, ezért fogalmilag nem lehet joggal való visszaélés;
  • a vonatkozó törvényt ráadásul maga a Fidesz fogadta el még 2017-ben.

Orbán tehát a lehető legfinomabban fogalmazva is

arcátlanul hazudott.

Se az ellenzéknek, se Sorosnak, se Brüsszelnek, se háttérhatalmaknak semmi köze nincs az ún. börtönbizniszhez. Annál inkább a Fidesznek.

Az Origo nevű, a magyar adófizetők pénzén kitartott propagandalap például csütörtökön valamilyen – nyilván kormányzati – forrásból hozzájutott és leközölt egy listát a börtönkártérítési ügyeket vivő ügyvédi irodákról, hogy igazolja, Magyar György irodája nyerészkedik úgymond a magyar államon. (A lista elejét lásd fent.)

Azt meg már a Vastagbőr blog vette észre, hogy a revolverlap listáját nem az ellenzékhez köthető ügyvéd vezeti a listát, hanem egy debreceni ügyvédi iroda, aki viszont erősen

a NER-hez és a Fideszhez köthető.

A listát a debreceni székhelyű Mohácsi Ügyvédi Iroda vezeti, aminek 1880 ügye négy és félszer annyi, a neve mellett szereplő 814 miliós összeg pedig 270 millióval több, mint a Magyar Györgyékhez kapcsolt adat.

  • Az irodát vezető Mohácsi Ferenc évtizedek óta dolgozik Debrecen “örökös Fidesz-többségű” önkormányzatának.
  • A Kósa Lajos-féle városvezetés annyira bízott benne, hogy több cikluson át, két évvel ezelőttig ő volt a városban a helyi választási bizottságnak a masszívan fideszes többségű debreceni közgyűlés által megválasztott elnöke.
  • De dolgozott a NER Klebersbegről elnevezett intézményének is.

Az Origónak valahogy nem tűnt fel, hogy egy Fidesz- és Kósa-közeli ügyvéd áll a saját maga által leközölt lista élén. Meg a propagandaminisztériumnak se, hogy a lista kiadásával saját emberüket leplezik le.

Ha tehát Orbán Viktornak nem tetszik a börtönbiznisz, akkor elég volna szólni saját klientúráján belül azoknak, akik “magukat ügyvédnek mondják”, hogy álljanak le vele.

Facebook Comments