Nagy átverés a tanároknak járó egyszeri félmillió

Nagy átverés a tanároknak járó egyszeri félmillió

Ilyen ez az elismerés és nagyrabecsülés. km_3_1.jpg

Amikor a kormány afgánrokonsági szakértője, Kásler miniszter bejelentette, hogy 

elismerésük és a nagyrabecsülésük

jeléül a kormány 400 teleülésen 10 ezer, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó pedagógusnak ad egyszeri 500 ezer forintos juttatást, akkor már lehetett sejteni, hogy valahol nem tiszta a dolog.

A nyár azzal telt el, hogy az esetleges hátrányokat és lemaradásokat a pedagógusok megpróbálták pótolni, és ez így lesz a következő időszakban is. Elismerve és nagyrabecsülve ezt a munkát, a kormány úgy döntött, hogy négyszáz hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és a pedagógusi munkát segítő embereknek bruttó 500 ezer forintos támogatást fog kiutalni.

Ezt mondta Kásler, ami után az első gondolata mindenkinek az lehetett, hogy egyszerű szavazatvásárlásról van szó: a hátrányos helyzetűek zömmel vidéki falvakban élnek, a Fidesz elveszítette a nagyvárosokat, ergo némi pénzosztással megpróbálja kimaxolni az államfüggő, segítségre szoruló rétegekben mutatkozó előnyét.

10 ezer pedagógus = a családtagokkal együtt 50-60 ezer szavazó. És az a félmillió azért nem olyan kevés. 

Aztán kiderül, hogy még csak erről sincs szó.

  • Az egyszeri 500 ezer nem az eddigi munka elismerése, hanem többletfeladatokért jár: felzárkóztató oktatást kell vállalni érte a rászorulók számára. Így már nem is olyan sok az az 500 ezer. Sőt, csak nettó 300.
  • Továbbá nem is a kormány adja, hanem az Unió: ez egy brüsszeli pályázat, ti. a németek, hollandok, svédek, etc. pénze, Felcsúton (a Karmelitán) csak átfolyik.

Ezt a két részletet  Kásler doktor mintha elfelejtette volna kihangsúlyozni. Finoman szólva se bontotta ki az igazság minden részletét.

Egyszerűen megpróbálják/-ták saját érdemüknek beállítani, amire az EU gondolt és adott rá pénzt.

A más pénzét lenyúlva végeztetnek el olyan munkát, aminek elvégzéséről és kifizetéséről nekik maguknak kellett volna gondoskodniuk, és még a politikai hasznot is megpróbálják besöpörni belőle.

Kb. ezt jelenti a Fidesz-kormány ún. elismerése és nagyrabecsülése.

Egyszerűen nem tudnak már igazat mondani.

Mondjuk az igaz, hogy nem is akarnak.

Facebook Comments