Kiket képviselnek a gyáva alakok, a fideszes bábok, a marionettfigurák a Kertvárosban?

Kiket képviselnek a gyáva alakok, a fideszes bábok, a marionettfigurák a Kertvárosban?

Kiket képviselnek a gyáva alakok, a fideszes bábok, a marionettfigurák a Kertvárosban?

A NER rendszere fél a hatalom elvesztésétől, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövő tavaszi parlamenti választásig az emberek agyát átmossák. Szerintem ez nem fog bejönni, mert a szavazók nem hülyék, ezért is döntöttem úgy, hogy elindulok az ellenzéki előválasztáson, és ha 2022 tavaszán mandátumhoz jutok, a sokakat fogom képviselni a parlamentben és nem a keveseket, a Fidesz rendszerének kiszolgálóit.

A címben feltett kérdés persze költői, és a választ is egyre többen tudják. Így nyílt levélben üzenek a XVI. kerület polgármesterének és országgyűlési képviselőjének, mert üzenni még lehet. Nincsenek bennem indulatok, bárhogyan is gondolják. Csalódottság és elkeseredettség viszont bőven. Nem engem bántanak meg, nem az én becsületembe gázolnak bele, hanem választók sorát veszik semmibe, akik hittek abban, hogy értük küzd a jelenlegi politikai elit a Kertvárosban. De ez már régen nem így van.
Ugyanaz az ámokfutás zajlik a kerületben is, mint kormányzati szinten. Nem a helyi érdek, hanem a NER akarata jelenik meg számtalan kérdésben, amely mögött a központi hatalmi arrogancia húzódik meg. Például a HÉV és az M2-es metró összekötésére tett sokadik ígérettel, amit egyszer sem tartottak be. De ha tényleg komolyan gondolják, miért nem kérdezik meg az embereket egyebek mellett arról, hogy hol szüntessenek meg megállót, s hol létesítsenek újat? Hol van a társadalmi egyeztetés? Számít egyáltalán a kerületiek véleménye?
Amikor a kerületiek saját problémáikkal keresik meg az önkormányzati vezetést, a válasz méltatlanul elmarad. És nem csak a HÉV felújításáról van szó, mert ott van többek között az új nyugdíjasotthon felépítése, amit sokan nem szeretnének, ha annak az az ára, hogy újabb zöldterületet pusztítsanak el. Ennek kapcsán mindösszesen 34 véleményre alapoznak, mert egy lehetetlen időpontra összehívott lakossági fórumon csupán ennyien jelentek meg.
Más kérdésekben sem válaszolnak a helybeliek felvetéseire, esetleg a törvények mögé bújva hallgatnak. Ez így történt, amikor egy illegálisan működtetett telephelyen az éjszakai és hétvégi zajos munkavégzést évekig eltűrték, és nincs érdemi reakció akkor sem, amikor egy utca lakói a hirtelen megnövekedett forgalom miatt kérnek valamilyen intézkedést. Egyszerű és minimális ráfordítással megoldható ügyek ezek, csakhogy ha hiányzik a szándék, nem lesz megoldás.
De említhetném a kormány által nagyvonalúan biztosított „ajándék” forrásnak köszönhetően bővülő kerületi szakrendelőt is. Az ezzel kapcsolatos sikerjelentésekkel teli vannak a helyi propagandalapok, médiafelületek. Szegény betegek – szerencsére tényleg jobb körülmények között – meg a kezelésre várakozva kizárólag a narancssárga képújság kampányhíreit nézhetik, és kizárólag arról tájékozódhatnak, hogy hol éppen melyik fűszálat adják majd át a hivatalosságok mindannyiunk javára.
Arról nem beszélnek, hogy miként élték meg az egészségügyi dolgozók a pandémiát, és milyen méltatlan helyzetben vannak még mindig. Pedig nekem is panaszkodtak többen, de ez a kerület vezetését nem hatja meg. Mintha nem az emberek között élnének. S ha már egészségügy, a polgármester saját hatáskörében elutasította a főváros ajánlatát, amely szerint lehetőség lett volna az idősek koronavírus elleni védettségét mutató ingyenes antitestvizsgálat elvégzésére. Ez nem kell nekünk, mert nem a kormány „ajándékáról” volt szó.
Lesz viszont nekünk jégcsarnokunk, kézilabdacsarnokunk, talán virágzó ipari parkunk is, de a mindennapi egyszerű problémákra nincs megoldás. Ja, egyébként az ipari park kapcsán is csak a ködösítés folyik. Miként egyelőre azt sem tudni, hogyan oldják meg a hamarosan megnyíló jégcsarnok gépjárművel való megközelítésének kérdését. Ám mi közünk hozzá? S mi közünk ahhoz, mi történik a mátyásföldi repülőtér vagy a természeti adottságai miatt akár helyi védelem részesítendő Csobaj-bánya körül?
Mindez nem fontos. A lényeg az, hogy Kovács Péter fideszes polgármester és Szatmáry Kristóf, a térség szintén kormánypárti képviselője el tudja adni magát, illetve a NER rendszerét. Arról a „jelentéktelen” körülményről viszont szó sem esik, hogy a Fidesz az önkormányzatok hatásköreit megnyirbálta, a vagyonuk egy részét elvette – lásd például az általános iskolák és a kórházak államosítását –, ugyanakkor a helyhatóságok bevételeinek nem kis hányadát is elvonta. Mindez nem számít, viszont gőzerővel folyik a kormánypárti kampány, mintha ők is indulni akarnának az ellenzék által szervezett őszi előválasztáson.
Ez természetesen buta felvetés, hiszen nem erre, hanem 2022 tavaszára készülnek. Félnek ugyanis a hatalom elvesztésétől, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy addig az emberek agyát átmossák. Szerintem azonban ez nem fog menni, hiába lépett fel kemény szavakkal Kovács polgármester – amikor a pályafutása során egyetlen alkalommal ment szembe saját pártjával – a bérlakástörvény ellen. Mert az embereket nem lehet a végletekig hülyének nézni, bár a NER kommunikációja – hivatkozhatnék a rezsitörvényre, a Brüsszel elleni vagy a sorosozós, menekültellenes kampányra –, erre alapoz.
Ez jövő tavasszal szerintem nem jön be. Ezért is döntöttem úgy, hogy elindulok az ellenzéki előválasztáson, és ha 2022 tavaszán mandátumhoz jutok, a sokakat fogom képviselni a parlamentben is.

Facebook Comments