Orbán: nem kell állandóan megszakadni a komolyságtól

Orbán: nem kell állandóan megszakadni a komolyságtól

Ezen a kissé borongós, késő őszi vasárnap délutánon, mi sem igen komolykodunk.  Lehet, egy másik, egy szebb napon, egy ellenzéki párt politikusát tréfáljuk meg, élve miniszterelnök úr tanácsával. Önfeledt kacagásra fel, gyógyír az!

Az alábbi felvétel a Magyar Televízió “Kinn, padon” című 1989-es, igen jeles dátumhoz köthető műsorából egy részlet, a riporterek Forró Tamás és Havas Henrik urak. Az interjúalany Orbán Viktor.

“Hogyha az Orbán Viktorról van meg a véleményük, akkor valójában nem Orbán Viktorról és a Fideszről, hanem a Nyugat-európai polgári demokráciáról van meg a véleményük.” (0:41-0:47)

putin_1.jpg

“…fel is hívjuk a tagjainkat, hogy ne használjanak olyan képes beszédet, olyan kifejezéseket, amelyek arra adnak alkalmat hogy egyrészt félelmet keltsenek – ha alaptalanul is -, másrészt pedig, hogy a politikai ellenfeleink eredeti értelmével ellenkező értelművé tudják kiforgatni.” (Egy kommunistákkal kapcsolatos, félreérthető kijelentésnek a kapcsán a szerk.) (2:44-2:56)

lazar.png

“Nem kell állandóan megszakadni a komolyságtól. Szóval elhitették velünk negyven éven keresztül, hogy a politikusoknak úgy kell kinézniük hogy mercédeszen utaznak, állandóan fittek, nyakkendőjük van, gyönyörű öltönyben vannak, és csak komolyan tudnak beszélni. Nem, kérem! Akik magyarországon a Fideszben politikát csinálnak, azok ugyanolyan hús-vér emberek, akik a zöldségesnél sorba állnak és a sört isszák a kocsmában, humoruk van, a politikában is mernek humorizálni…”(3:27-3:50)

ovkocsi.jpg

“…aki egy kelet-európai kommunista diktatúrában politikába ártja magát az jó ha tudja, hogy bármikor felakaszthatják. Na most szerintem a helyzet magyarországon már nem ez…” (4:28-4:36)

admin.jpg

” – Utolsó kérdésem: komolyan kell-e venni benneteket? – Halálosan.” (6:06-6:10)

sosav.jpg

Az összes képünk internetes forrásból származik

Facebook Comments