Amikor egy civil kezdeményezés többet jelent a kormány intézkedéseinél?

Amikor egy civil kezdeményezés többet jelent a kormány intézkedéseinél?

Szeretné vasárnap belülről megtekinteni egy nemes cél érdekében, a budapesti Intercontinental szállót? Akkor is, ha nem diplomata? Nem politikus? Még csak nem is jómódú?

Pompás.

Idén, immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Diplomata Vásár, a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesületének bábáskodásában. 

ic_1.jpg

A rendezvényen negyvenöt ország asztaláról lehet megvásárolni a hazájukat jellemző termékeket, korgó gyomrunkat harminc nemzet ételkülönlegességei között válogatva tudjuk megtölteni. 

Tombola, színpadi műsorok és gyereksarok is lesz. 

(Az első, 2011-es vásáron úgynevezett “férfisarok” is volt, amiről bevallottan, fogalmam sincsen, hogy mi a túrót takarhatott. Ingyen italokat, sportmeccseket és meztelen táncoslányokat? Az viszont biztos, hogy meglepetésekben nem lesz hiány.) 

A szervezők a bevétellel a SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, az esztergomi Mi Házunk – Tanoda roma közösségi házat, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját támogatják.

foto.jpg

A 2013-as Diplomata Vásár – fotó: herceghanita.keh.eu

Pár éve még nem mondtam volna ilyet, de 2014-ben eljutottam oda, hogy létezőnek tartom azt a szomorú tényt, hogy a rászorulók számára többet ér egy ehhez hasonlóan nagyszabású – és persze kisebb – jótékonysági esemény, mint a kormányunk “neked adok egy keveset, tőled meg sokat elveszek”-intézkedései. 

Izgatottan várnám a “Politikus Házas-és Kevésbe Házastársak Szegénység Elleni Szervezete” megalakulását és jótékony ténykedését. Persze ezt leshetem…

Így tehát akinek ideje és anyagi lehetőségei megengedik, látogasson el vasárnap a budapesti Intercontinental szállóba, az Eötvös térre.

A beugró tavaly 500 forint volt, a gyermekeknek pedig ingyenes. Amint lesznek információim az idei árakról, frissítem a posztot. 

Képeink internetes forrásból származnak

Facebook Comments