Tegyünk a szegények érdekében, vagy úszkáljunk a félretett millióinkban

Tegyünk a szegények érdekében, vagy úszkáljunk a félretett millióinkban

Önnek sincsen 8,74 millió forintos megtakarítása? Esetleg ismer olyan embert, akinek a számláinak a kifizetése, és az ételhez való hozzájutása is problémás hónapról-hónapra? Nem beszélve a ruházkodásról, szórakozásról, pláne nem a tanulásról? Vagy éppen ön is ilyen? Írja alá a Magyar Szegénységellenes Hálózat petícióját, vagy adjon igazat a kormánnyal puszipajtás szervezetnek. Csak előtte legyen képes eldönteni azt, hogy ki hazudhat. 

Akár tetszik akár nem, hazánk egy jóléti ország: (még) létezik nyugdíjrendszer – “tekintsünk el” a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárdos lenyúlásától -, van társadalombiztosítás, van GYES és GYED, gyakorlatilag 47,000 forintos minimálbér, miegymás.

Akár hiszik, akár nem.

Ám! Vannak olyanok, akik még ezt is, igen piszkosul megfejelik.

Na? Na? Vajon ki-kik azok?

matolcsy-really-crazed.jpg

Matolcsy Györgyünk szerint, egyenesen kiválóan állnak a hazai családok anyagilag. A MNB képes volt előállni egy roppant figyelemreméltó statisztikával, mely szerint folyó évben hét százalékkal több pénz volt a családi malacperselyben, mint az előző év folyamán. Szám szerint a 4,106 millió háztartásnak 35,895 milliárd forintja volt, ami nem túl erős matekosként is elosztva, 8,74 millió egyforintost jelent. És persze ebben még nincsenek benne a – természtesen luxus – ingatlanjaink.

Jó, mi?

Remélem, ezek után az MNB statisztikáit kinyomtatva, fizetőképes keretünket bizonyítani szándékozó, lobogtatni tudjuk az üzletekben azokat. Mondjuk a CBA-ban, ha éppen egy kiló kenyérre, vagy valami sz@r magyar borra fájna a fogunk.

De akkor mi is az, hogy 3,3 millió szegény ember országa vagyunk? Mi ez az orbitális, rosszindulatú tódítás? (Itt “hazudik” az index.hu)

És ez még nem a vége. Van valami olyan is, ami még elkeserítőbb, még nagyobb vérlázítás! Szeretett, robogó kormányunk munkálkodásának, eredményeinek a legnagyobb fokú aláásása!

(Itt vannak a kelesztle való latolok.)

Ezek képesek, és így kezdik kiáltványukat!

„Éhen fogunk dögleni!”

Majd így képesek folytatni!

A Magyar Szegénységellenes Hálózat kiáltványa

 

“Egy szegénységben élő ember jajdult föl így, amikor a családja jövője került szóba. Nemcsak a saját félelmét fogalmazta meg. Hiszen mi Magyarország mérlege 2014-ben? 3,3 millió szegénységben élő, növekvő és mélyülő kirekesztés, gyermekszegénység… És mindez hányszor és hányszor elhangzott már!

De a számadatok súlytalanná váltak. Ebben az országban a kormány nem hallja vagy nem akarja meghallani milliók szavát. Háborút visel a szegénységben élők, a lecsúszók, a reményt föladók ellen, bűnbakot keres, és a kirekesztettekben találja meg, mert gyengének gondolja őket. Pedig Magyarországon a szegénységben élők és az elszegényedők, a megélhetésükért küzdők régen nem kisebbség…”

Rágalom! Aljas rágalom!

Azért csak tessék aláírni a petíciójukat, hátha visszaforgatnak az általunk befizetett adóból számunkra annyit, hogy legalább a fűtést fizetni tudjuk belőle. A fedett úszómedencénkét. Egy szűkös kis napocskára.

Mert így megy ez…?

Az összes képünk internetes forrásból származik

Facebook Comments