Kondor Katalin igen őszintén kitálalt Orbán egykori legfőbb csatlósáról

Kondor Katalin igen őszintén kitálalt Orbán egykori legfőbb csatlósáról

Kondor Katalint, akinek a Magyar Rádió elnöki pozícióját 2001 és 2005 között volt lehetősége betölteni lehet szeretni és nem szeretni: ez mindenkinek szíve joga. De most azért eléggé rendesen kitálalt. 

A volt elnökasszony azonban tagadhatatlanul, igen meglepő állításokat közölt a “Harmadik hatalmi ágról” című írásában, a Kapu című folyóiratban, ami annak fényében rendkívül meglepő, hogy az Orbán első kormányzati ciklusában a miniszterelnök szerdánként interjút adott az akkor még adófőszerkesztőként tevékenykedő Kondor Katalinnak: így a Fidesz, és maga Orbán Viktor közötti szoros kapcsolata, gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. 

Mi is a helyzet?

“2010-ben a Fidesz-KDNP megérdemelten kétharmados többséggel került hatalomra, és hozzáfogott az ország átalakításához. E tevékenységének egyik, ha nem legnagyobb tévedése, amit a bírói karral művelt (az ügyészek, közjegyzők, végrehajtók hasonló sorsa az előbbiek következménye). Alaposan feltehető, hogy tette ezt azért, mert nem volt megelégedve az ítélkezés időszerűségével, és esetenként az érdemi döntésekkel sem. Úgy gondolta – motivált tanácsadói közreműködésével – hogy az eddigi vezetői generáció eltávolításával, és a saját kádereinek helyükbe ültetésével ezen változtatni tud.”

Írja ezt úgy, hogy a cikkének az elején eléggé világosan leszögezi, hogy “az igazságszolgáltatás, nevezetesen a bírói hatalom, a harmadik hatalmi ág akkor volt kitéve veszélynek, ha útjába került a hatalom érvényesítésének, mert annak természete, hogy szolgálóleányává kívánja tenni a hatalmi ágakat.”

Kondor azonban nem felejti el megemlíteni, hogy a hazai liberális oldal a Hornék által létrehozott Országos Igazságszolgáltatási Tanács megalakítása után támadni, illetve lejáratni igyekezett a bíróságokat, tehát minden kormány, gyakorlatilag filézni szerette volna a halat, persze a fejét meghagyva…

Akkor az igazság vitézeit, a bíróságok kereszteseit, még Fidesznek hívták – ahogyan ezt Kondor is kiemelte. 

Handó Tündéről néhány gondolat

Persze megtörtént a narancsos hatalomátvétel, így elég gyorsan megkezdődött a bírói kar leépítése, a már említett kádárok helyükre ültetésével az OBH friss elnökének, Handó Tündének a vezérletével. (Tehát ők is betagozódtak a “dicső” elődökhöz, csak hogy ne látszódjanak kezdő pancsereknek?)

És akkor álljon itt néhány sor amelyből megtudjuk, hogy ki is az a H.T. 

Handó Tündét, aki kollegáinak éjszaka küldött e-mailben feladatokat reggeli határidőre, emellett az idősebb, tehát tapasztalt kollégák eltávolításán, tehát a szakmaiság aláásásán munkálkodott úgy, hogy konfliktushelyzetekben teljesen használhatatlan, beszámíthatatlan hisztérika volt. A látszatra sem igen adott, mindenféle szégyenérzet nélkül jelent meg vállaltan jobboldali rendezvényeken…

“Hiba volt tehát őt a bírói karra ráerőltetni annak ellenére is, hogy a miniszterelnök az ő személyében látta a garanciát elvárásainak végrehajtására.” – összegez végül Kondor Katalin.

Érdekes? 

Az!

Így kell tehát mindent megtenni a hatalom kiszolgálásának érdekében: persze ha nem akarunk ezzel azonosulni, felejtsük is el gyorsan a fenti sorokat, nem a nyugati demokráciában hívő állampolgároknak való mindez. 

Facebook Comments