Ez nem vicc, segítünk a kormánynak!

Ez nem vicc, segítünk a kormánynak!

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni amit csinálunk és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.” – Szent-Györgyi Albert

Persze a világszerte ismert, Nobel-díjas orvos és biokémikus, a C-vitamin felfedezője, még nem igen élt abban a korban, amikor fogalmatlan, legfeljebb az oktatást csak elméletben ismerő agytrösztök, hasukra ütve jól megreformálták a közoktatást. 

Érthető is, kell is, hiszen ahogyan a mondás tartja,”akié a tudás, azé a hatalom” – na most a hatalom az, amihez foggal-körömmel rakaszkodnak. Van aki kosárlabdázik, van aki bélyegeket gyűjt, ők megalomániásak, nekik ez a hobbijuk. (Kísérleti tankönyv? Nooormális? De tankönyv már van! Miért nem kísérleteznek olyanon, ami még eleve nincsen?) 

Sebaj. 

Eldöntöttem, segítek nekik. Csak úgy. Rendes vagyok. Hiába nem értem azt, hogy tulajdonképpen miért jó az amit csinálnak, de biztos úgy van jól. 

Feladat 1

Ha Orbán Viktornak csak a jelenléte 23 stadionnak az azonnali felépülését jelenti országszerte, és feltételezzük azt, hogy Orbán Viktor mind a 93,036 négyzetkilométerükön állandóan jelen van, hány futballrajongót kellene Oroszország felől importálnunk ahhoz, hogy az új létesítmények megteljenek? 

Funny_Football_Pictures_13.jpg

Fotó: reddit.com

Feladat 2

Ha Pirikének két narancsa van, Orsikának pedig három, hogyan tudjuk elérni azt, hogy az összeset nekünk adják, fizessenek is érte, valamint életük végéig, számunkra gyűjtsék a narancsokat? 

Feladat 3

Mutasson rá az ország azon pontjára, amelyen egy gázszerelőből is milliárdos válhat. Amennyiben megtalálja a keresett pontot, írja le, hogy milyen nemzeti érzések fogják el Önt. 

mi.jpg

Fotó: hir24.hu

Feladat 4

Ahhoz, hogy Viktor és Lajos felnőttként összeveszve akár belpolitikai harcot legyenek képesek kirobbantani, milyen lépéseket kell megvalósítaniuk? Amint leírta a választ, írja le bónuszpontért azt is, hogy Ön ezeket jelentéktelen emberként, miért nem csinálhatja mindezeket. 

Feladat 5

Mutasson rá a Biblia azon sorára, melyben Isten a gyíklényeket teremti meg. Amennyiben ez megvan, kapcsolja ki a gravitációt. 

Feladat 6

Szegény Lajosnak fogalma sincsen arról, hogy mit is beszél! Tegyen javaslatot arra, hogy milyen kommunikációs technikákat kellene választania az összezavarodott lurkónak.

Feladat 7

Kíséreljen meg lézerblokkolót venni havi 47.000 forintos juttatásból anélkül, hogy kivándorolna az Egyesült Királyság területére! 

 

Igen remélem, jelen javaslataimmal sikerült belopnom magamat a szükséges emberek szívébe, szeretnék ugyanis a közeljövő folyamán, én is irgalmatlan mennyiségű pénzhez jutni, persze az állampolgárok adóforintjaiból.

Facebook Comments