Az MSZP segédkezett az egyetlen működőképes dolog kiherélésében

Az MSZP segédkezett az egyetlen működőképes dolog kiherélésében

Ne azt nézzük, hogy “azelmúltnégyévben” milyen olyan kormányintézkedések születtek, amelyeket a legfinomabb hangvételben is erősen megkérdőjelezhetőnek vélhetünk. Nézzük meg azt a gyakorlatilag egyetlen dolgot, amelynek a pozitív irányú fejlődése, valóban szemmel látható volt. És aminek remekül keresztbe tett az aktuális ellenzék.

Ezt hívják BKK-nak, leánynevén BKV-nak, a nem kicsit fidesz-közeli Vitézy Dávid vezetésében. (Legalábbis eddig.)

Szembetűnő fejlődés 

Kosz, lassú és folyamatosan késő járatok, itt-ott átgondolatlan menettervek, roncstelepre – sem – való járműpark, nulla utaskommunikáció, paraszt ellenőrök – tisztelet a szép számú kivételeknek -, drágaszááág, és persze mindez az adófizetők pénzén toldozva-foltozva: mindegy. Ez volt, ezt kellett szeretni.

Aztán valami megváltozott.

Ugyanis a 2010-es kormányváltás elhozta azt, ami borítékolható volt, mindenki így csinálta eddig: az arra érdemes helyekre az új vezetés, szépen bepakolta a saját kádereit. Az esetek jelentős részében elhibázottan, azonban az akkor mindössze 25 éves Vitézynek a kinevezése, elvitathatatlanul megfelelőnek bizonyult. 

busz.JPG

Fotó: bkvfigyelo.postr.hu

Kezdjük képzeletbeli kirándulásunkat ott, hogy felszállnánk a járműre: de az késik. A minusz öt fokban kell fagyoskodnunk, már most késésben vagyunk, az sem segít, hogy gyorsan rágyújtunk egy cigarettára, hiszen akkor csak jön az a fránya járat: semmi. De végre! Végre, kínkeservesen azért, de csak összehozták a Futárt (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer), így legalább tudjuk azt, hogy mikor jön az a jókora fémdarab. 

Megjött a járatunk. Ütött-kopott, zötykölődő, kigyulladó és olykor elektromos sokkal lelkesítő “célszerszámok” helyett, egyre több, szebb, modernebb, újabb konstrukcióval találkozhatunk, legyen az autó-vagy trolibusz. 

vd.jpg

Fotó: stop.hu

Végre léteznek jegyautomaták egyre több megállóban. Lassan nem lehet azt mondani, hogy “hja kérem, én vettem volna jegyet, de nem volt erre lehetőségem”. Remek dolog ez, mivel az nem lehetett pálya, hogy a kedves ellenőr úr/hölgy számonkér valakit, de a nem megfelelő infrastruktúrából adódóan, eleve az utazási szabályzat súlyos megsértésével kellett kezdeni a zötykölődésünket. Ráadásul európai a dolog. (Bocsesz ruszkik!)

Ha pedig időmilliomosok vagyunk, felülhetünk egy hajóra, vagy igénybe vehetjük a dögnehéz és csigalassú Bubit, aminek az egyetlen előnye, hogy legalább van. 

Vannak még komoly pozitívumok, ide kattintva kiválóan tájékozódhat. 

Vége a tündérmesének?

A BKK Közút Zrt.-t leválasztják a BKK-ról, majd mindkét céget a Budapesti Városigazgatás Holdingba integrálják, a főváros egyes tulajdonosi jogainak gyakorlását így átadják a BVH-nak, amit január 15-től hoznak létre. A testület Bán Tamás jogászt választotta – határozatlan időre – a BVH vezérigazgatójának, egyben a társaság igazgatósága elnökének. – írja az index.hu

Vagyis gyakorlatilag, kiherélik a Vitézy-érát. 

Mi van? 

Szerdán szavazott Budapest város közgyűlése a Tarlós István által előcitált kérdésről, aholis Horváth “vanegyjóhírembudapest” Csaba, az MSZP fővárosi képviselője az aktus előtti sajttáján kifejtette, hogy “az előző ciklus „csodafegyverei”, a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Városüzemeltetési Központ kudarcot vallott, „káoszba fulladt” a két szervezet.” – így támogatják a voksolás tárgyát. 

hcs.jpg

Ergo: abban a politkai helyzetben, amikor mint egy falat kenyérre, olyan hatalmas szükség lenne egy értelmes, ütőképes, nem bosszúból és kisebbségi komplexusból politizáló, valóban szakértőkből álló ellenzékre, pontosan azt az egyetlen dolgot nem vették figyelembe, ami egészen vállalhatóan működött eddig a fővárosban. 

Vagyis kijelenthetjük, aktívan segítettek szétverni azt. 

(Meg kell jegyeznem azt is, hogy a DK és az LMP sem szavazott a terv ellen, de ők “legalább” tartózkodtak. Az egyetlen jó arc az Együtt-PM-es Karácsony Gergely volt, aki nemmel voksolt. Gratulálunk neki, egyedül ő nem kapja meg a képzeletbeli, Tutyi-mutyi Demagóg Korlátoltaknak – TDK – járó díjat.)

Így tehát  27 igen, 3 tartózkodás és 1 nem szavazattal, elkezdődött az egyetlen, pozitív irányba fejlődő dolgognak a szakszerű kicsinálása, amelynek a hátrányait vélhetően, saját és utastársaink bőrén, egyaránt tapasztalni fogjuk.  

Kösz MSZP! (DK, LMP.)

Facebook Comments