De most komolyan! Tényleg olyan hülyék vagyunk, hogy háborút szeretnénk?

De most komolyan! Tényleg olyan hülyék vagyunk, hogy háborút szeretnénk?

A kétes ingatlanügyekben komoly tapasztalatokat szerző, önmagát parasztgyereknek kikiáltó, amúgy kijelentésével – természetesen? – ellentétesen, piszkosul urizáló Rogán Antal úgy döntött, a Magyar Távirati Iroda (MTI) kérdéseire válaszolva, igazán megmondja a tutit. Szokásosan paranoid, kormánypárti módon.

Revíziót! Most?

“Rogán Antal 2015 egyik fontos feladatának nevezte egy úgynevezett országvédelmi akcióterv kidolgozását, mert “amikor ma Magyarországot külső támadások érik”, a kormány és a parlament némileg védtelen ezekkel szemben. ” – Írja az MTI.

orbirogi.jpg

Az nem újdonság hogy a realitását teljesen elvesztett, butuska, sértett kisgyerekekhez méltóan külső és belső támadásokat vizionáló és ez ellen magából teljesen kikelő, demokráciának a látszatát mimelő kormányunk vastag orcájáról, minden létező kritika leperegjen.

War. War never changes – Or what…?

Az ellenben teljesen formabontó, hogy gyakorlatilag háborút indítanak azok ellen, akiktől elképesztően súlyos pénzeket húzott le Magyarország a 2004-es EU-csatlakozása óta úgy, hogy sokkal többet kapott vissza, mint amilyen összeget kötelező jelleggel, volt szíves befizetni a közös kasszába. (Sokezer euró-milliós forrásról beszélünk évente, amelyekből igen súlyos pénzek vándorolhattak magánzsebekbe.)

Tesszük ezt jelenleg úgy hogy magyarosan, pörköltszaftos ingünkben az egyik kezünket nyújtjuk az Európai Uniós “agresszoroknak”, a másikkal gyors segítséget nyújtunk – khm – annak a Putyinnak, akinek hódító politikáját az igen öntelt, de kellően szegény országunkat kivéve, gyakorlatilag minden tagállam egy emberként ítéli el. Megjegyzem, a napokban külföldi sajtótermékekben olyan kérdések is elhangzottak, hogy egyáltalán mi szüksége van az Európai Uniónak Magyarországra? Sajnos a kérdésre jelen körülmények között egyáltalán nem tudom a választ. Csak azt, hogy nekünk miért van szükségünk az EU-ra…

Óhatatlanul is eszembe jutott a Bëlga feljebbi száma – részlet, a minőségért elnézést kérek

A képlethez súlyosan hozzátartozik az a tény is, hogy az ellenzék szokása szerint harmatgyenge és megosztott – nem tartom elégségesnek azt, hogy csak úgy határozzák meg magukat, hogy “Fidesz-ellenes”. Ilyen esetben óhatatlanul is be kell lépnie a történetbe egy harmadik félnek, amely jelen esetben az Amerikai Egyesült Államok és az az André Goodfriend, aki sokatmondóan 2009 és 2012 között Szíriában, Damaszkusz városában főkonzulként szolgált hazája nagykövetségén…

Persze őt és a hazáját is támadjuk és már meglebegtettük a kitiltás lehetőségét is: bizonyosan, nagyon súlyosan fogja érinteni azt az Amerikai Egyesült Államokat, ahol csak New York városában közel annyi ember él, mint amennyi Magyarország lakossága.

orbi2.JPG

Fotó: usa.news.net

“A nyomásgyakorlás mögött szerinte (Rogán Antal – a szerk.) az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezmény terve áll, amelynek előnyeiről és hátrányairól “őszintén kellene beszélni”, a megállapodást nem lehet “ráerőltetni” Közép-Európára. Úgy látszik azonban – folytatta -, az Egyesült Államok nagykövetségei nem akarnak nyílt vitát, “ki akarják erőszakolni” a megállapodás ratifikálását minden európai államban. A magyar parlamentben, az LMP javaslatára, viszont biztosan lesz vitanap februárban az egyezményről – tette hozzá.

Vagyis Közép-Európa szószólói kívánnánk lenni úgy, hogy gazdaságilag csak Bulgária elmaradottabb tőlünk a tagállamok között, a “demokráciánk” pedig Oroszország és egyes fekete-afrikai államok szintjén áll. (Az urizálás persze megy.)

Mi lesz még itt? 

Kérdezem tehát: ki a történetben – elnézést – a seggfej? Vagy inkább úgy is fogalmazhatnék, ki a gyakorlatilag áruló?

Feljebb háborút említettem. A XXI. századra a nyugati világ hadszintereit a tárgyalóasztalok jelentik. (A terrorizmus és a terrorizmus elleni küzdelem, az egy másik tészta.)

Ebben a világban olyan bugyutaságokat beszélni, mint amilyet Rogán is kijelentett, nem hogy luxus, hanem gyakorlatilag öngyilkosság.

ovvp.jpg

 Fotó: bbj.hu

Vagy akkor tessék kilépni az Európai Unióból, egyetlen fillért sem felvenni tőlük, az eddigi támogatásokat elkezdeni visszafizetni, nyíltan Oroszország mellé állni, majd hamarosan megint sírni, hogy milyen rossz a helyzetünk.

Amennyiben egy ország választott vezetője lennék, és nagy tanácstalanságomban nem tudnék mit tenni, megnézném azt, hogy Magyarország mit csinál, majd az ellenkezőjét tenném. Tuti, hogy bejönne a módszer.

A parasztgyerek Rogán pedig ne beszéljen hülyeségeket vagy ha igen, vállalja a következményeit a fideszes és KDNP-s – bármi is legyen az – barátaival együtt.

(Valami már elkezdődött: a magyar nagykövetek háromnegyedét lecserélték, valamint gyönyörű arányban folyik a kormánybarát “katonák” toborzása is.)

Forrás: Egyenlítő/MTI

Facebook Comments