Ezen törvényekkel sarcoltak meg bennünket tavaly

Ezen törvényekkel sarcoltak meg bennünket tavaly

A Parlament honlapján megjelent friss adatokból kiderül, hogy 2014. májusi megalakulása óta, gyakorlatban milyen dolgokat műveltek honatyáink.

csut2.jpg

A május 6. óta tartott több mint 40 ülésnapon megszavazott 97 új törvény, törvénymódosítás, nemzetközi egyezmény csaknem háromnegyedét, 70-et, a kormány kezdeményezte, 24-et a Fidesz és a KDNP képviselői, hármat pedig országgyűlési bizottságok – derül ki a parlamenti honlap adataiból.

Varga “Megoldóember” Mihály odatette magát – csak minek?

A tárcavezetők közül a Nemzetgazdasági Minisztériumot vezető Varga Mihály volt a legaktívabb előterjesztő 18 javaslattal, benne a 2015-ös költségvetéssel és adótörvényekkel, a 2013-as zárszámadással, a paksi atomerőmű-fejlesztés finanszírozásához szükséges orosz-magyar hitelmegállapodással – ahol azért szintén vannak érdekes dolgok -, az új biztosítási törvénnyel, valamint a veszteséges szuper- és hipermarketek szankcionálhatóságával – ergo feltételezhetően, komoly telefonokat kapott Felcsútról.

Piedesztálra emeljük? (Ne.)

Tizenkét indítványt jegyzett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki előterjesztője volt egyebek mellett a trafikok dohánybeszerzését korlátozó törvénymódosításnak, a dohánybolti termékkör bővítésének, és ő kezdeményezte azt is, hogy engedjék el azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési időszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

eo.jpg

Fotó: Youtube

Trócsány “Fair Bank” László

Fontos, a devizahitelesek helyzetét rendezni hivatott jogszabályok benyújtója volt a parlament megalakulása óta kilenc megszavazott törvényjavaslatot jegyző Trócsányi László igazságügyi miniszter. Az ő indítványára fogadta el az Országgyűlés például az elszámolási, a forintosítási és a fair bankokról szóló jogszabályt.

Pintér “Papa” Sándor – és a többiek

Hét törvény – például a nemzetbiztonsági ellenőrzés módosítása – fűződik Pintér Sándor belügyminiszter nevéhez, és ugyanennyi jóváhagyott előterjesztése volt a külügyi tárcának is, ezekből ötöt Szijjártó Péter, kettőt még Martonyi János nyújtott be.

A többi miniszter közül a fejetlenségben csapdosó Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője hat, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere négy, Fazekas Sándor földművelésügyi és Hende Csaba honvédelmi miniszter pedig két-két – később elfogadott – javaslatot terjesztett be.

lj_1.jpg

Fotó: uzenofuzet.blog.hu

Az előző kabinetben közigazgatási és igazságügyi miniszterként dolgozó Navracsics Tibor nevéhez is fűződik három törvényjavaslat, amelyet még tárcavezetőként nyújtott be, köztük a mostani parlamenti ciklus első elfogadott törvénye, a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

“Köszönjük”!

A fideszes és KDNP-s képviselők által jegyzett 24 elfogadott egyéni indítvány között volt számos fontos változást hozó, például a vasárnapi pihenőnap, a dohányipari különadó és a reklámadó bevezetése, az önkormányzati választási rendszer módosítása, a tényleges főpolgármesteri vétójog biztosítása, valamint a büntető törvénykönyv módosítása, hogy ne évülhessenek el a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények. (Az utóbbi maximálisan – kivételesen – támogatandó.) 

fuck.gif

Köszönjük!

Bizottsági előterjesztésre három javaslatot hagyott jóvá a Ház: a médiahatóság 2015-ös költségvetését és 2013-as büdzséjének végrehajtását, továbbá a magyarországi nemzetiségek bizottságának kezdeményezésére változtattak a nemzetiségek jogairól és a választási eljárásról szóló törvényen.

Áder? Minek?

Két törvényjavaslatot kétszer is el kellett fogadnia az Országgyűlésnek, miután Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte őket a Háznak. Az egyik a plázaépítés szabályozásáról szólt, a másik pedig a veszteséges üzletek szankcionálhatóságáról. Ezeket az utolsó ülésnapon – módosításokkal – újra megszavazták a képviselők.

Határozatból 16-ot hozott az Országgyűlés 2014. május és december között.

További kiváló játékot, remek urizálást kívánunk a 2015-ös évre is! Élvezzék ki addig, míg lehet…

Forrás: Egyenlítő/MTI

Facebook Comments