Fideszesként kell-e félned bárkitől is?

Fideszesként kell-e félned bárkitől is?

Kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak? (SPOILER!) – tette fel a kérdést cikkében a 444.hu, amit rögtön utána a spoilerben meg is válaszolt. Fel is hoztak jó pár példát, ami bizonyítja, hogy tényleg közröhej az, amit ma ügyészi munkának nevezünk Magyarországon.

magicbox_0009_9.jpg

Nem indult ügyészségi eljárás az adóhatóság vezetőinek korrupciógyanús, sem Rogán Antal vagyongyarapodási ügyében. Igaz, nehézkesen de megindult az eljárás a trafikügyben, és a Horváth András által kirobbantott ezermilliárdos áfacsalás ügyében is. Ám nem kell aggódnia az érintetteknek. Lassan őrölnek a malmok

A Fidesz pedig már 2010-ben gondoskodott arról, hogy ne csak az Ügyészségen, hanem a többi fontos hatalmi pozícióba is a saját bizalmi embereit ültesse. Nézzük csak meg közelebbről azokat a pozícíókat, akik segítik a fideszes politikusok sötét ügyeinek eltusolását:

A legfőbb ügyész – Polt Péter

Még a Fidesz első kormányzása alatt lett legfőbb ügyésszé kinevezve. 2002-ben, mikor Orbánékat elküldték, megakadályozott minden nyomozást, ami fideszes bűncselekményeket deríthetett volna fel. Orbánék 2010-es újraválasztásakor pedig  kilenc évre betonozták be ebbe a pozícióba.

Országos Bírósági Hivatal elnöke – Handó Tünde

Handót már jelölésével kapcsolatban is sok kritika érte, hiszen az elvileg “politikailag független” hölgy nyíltan vállalja, hogy az Orbán család jó barátja, férje pedig a szintén fideszes Szájer József.

Alkotmánybíró – Szívós Mária

Ő sem véletlenül érdemelte ki kinevezését. A 2006-os zavargások során a Szívós által vezetett tanács helyezte szabadlábra az előzetes letartóztatásba helyezett személyeket. Mióta szakmai hibái ellenére alkotmánybíróvá választották Szívós minden, a demokrácia és a jogállamiság szempontjából fontos alkotmánybírósági döntéshez különvéleményt fűz, amelyben kifejti, miért is nem ért egyet az adott határozattal. És nyilván nem ellenzéki szemszögből adja a kritikáit.

Ám ezek az emberek nem csak akkor tudnak jól összedolgozni, ha egy fideszest kell kimosniuk, hanem akkor is, ha egy ellenzéki politikust kell elkaszálni:

A fent említett kérdésre – Kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak? – tehát a válasz tulajdonképpen az, hogy: “Igen, kell félnie – ha nem fideszes.” Hagyó Miklós volt főpolgármester és a BKV-per vádlottjai a saját bőrükön tapasztalták ezt.

Facebook Comments