“Minőségi” köztévé – hamarosan, már a farkától is bűzleni fog a hal?

“Minőségi” köztévé – hamarosan, már a farkától is bűzleni fog a hal?

A közmédia óhatatlanul is valamennyire a mindenkori kormány szócsöve volt, azonban a Fidesz-kormány szokásához hűen ebben is totalitárius diktatúra – sikeres – megvalósítására törekedett, saját szájszagának megfelelően teljesen elfedve vagy elferdítve a tényeket. Eredményképpen kaptunk egy olyan köztévét, amely arra pontosan megfelelő, hogy tudatmódosító szerek használata nélkül is képesek legyünk elhinni azt, hogy nem csak hogy minden rendben van az országban, hanem egyenesen a méltán megérdemelt vezérei vagyunk a környező, amúgy sok mindent rosszul csináló, butuska országoknak. A gazdaság robog, az emberek elégedettek és legfeljebb párezer “renitens, élhetetlen lázadó” áskálódik az országban, de velük nem érdemes komolyabban foglalkozni. Rózsaszín köd, ostobaság.

brain.jpg

 Fotó: etsy.com

De most valami ennél is ocsmányabb, nyúlósabb, sűrűbb, szúrósabb szagú rózsaszín izé ereszkedik ránk. Feltehetően.

Orbán Viktor a napokban megszakította a kapcsolatot a jobboldali sajtóorgánumokkal – Magyar Nemzet, Hír Tv, Heti Válasz, Lánchíd Rádió – annak kapcsán, mivel a “minőségi köztévé” kialakításának terve pattant ki a pihenést már régóta kiérdemelt, fáradt elméjéből.

Természetesen ehhez szüksége volt egy Simicska Lajosra, akire megorrolva úgy dönthetett, hogy annak médiabirodalmára többé nem elsődleges szócsőként fog tekinteni, állami támogatást nem kapnak, tessék megállni saját lábon: ergo tessék bekapni a narancsot.

Ne legyen kétségünk affelől, hogy a “minőségi köztévének” nem lesz igénye a pártok felett álló, objektív tájékoztatás pontosan úgy, ahogyan eddig sem volt.

Sőt.

Ha lehet, ennél is centralizáltabb, a demagógiát még az eddigieknél is magasabb szintre fejlesztett majomkodást – elnézést a majmoktól, okos, aranyos állatok ők -, láthatunk és hallhatunk a szennydoboz legszennyebb csatornáján.

evil_tv.jpg

Fotó: fengshuiserenity.com

Ehhez már megkezdődtek a tisztogatások, 177 médiamunkást fognak lehúzni a vécécsészén, helyüket feltöltve kezdő (!!) újságírókkal – amely tökéletesen bizonyítja, hogy uraink zokszó nélkül válnak meg egyetlen pillanat alatt a hűséges szolgáiktól is. hát még az ellenlábasaiktól új szemlélethez bizony, új személyek kellenek. (Tapasztalatlan, adott esetben képzetlen és fogalmatlan, éppen ezért könnyen irányítható “újságírók” formájában.)

Természetesen a hal továbbra is a fejétől bűzlik, így érdemes rontani a helyzetet a másik oldalról is: a “minőségi köztévének” régi-új uszonyai farkai vannak. Hiszen Rákay Kálmán Phillipnek, a 70.000 forintért vodkát urizáló, mellé 30.000 forintos borravalót adó Habony Árpádnak, az MTVA-t évek óta “sikeres” kommunikációs stratégiákkal ellátó Várhelyi Attilának a rózsaszín, kellemetlen szagú elegyét löttyintik a képernyőkre.

Tessék kikapcsolódni.

Teljesen. 

Ha még eddig nem így lett volna. 

Facebook Comments