Itt a bizonyíték, hogy robog az ország!

Itt a bizonyíték, hogy robog az ország!

Azt gondolom, érdemes lehet bemutatni ezt a nyugati szemmel több mint megkérdőjelezhető, hazai szemmel nézve teljesen megszokott, tipikusan tragikomikus esetet; annak ellenére, hogy a cselekmény nem feltétlenül a legfrissebb – ám a sajtóvisszhangot idáig elkerülte. 

gc.jpg

Cser-Palkovics András, a Fidelitas egykori országos alelnöke, jelenleg a hajdan volt koronázóvárosunk, Székesfehérvár polgármestere, a tavalyi önkormányzati költségvetés februári elfogadása után úgy nyilatkozott, hogy a „város helyezte stabil és egyedülálló Magyarországon, amit tartósan meg kell őrizni.” Ez a költségvetés nem azt a célt tűzte ki, hogy költsünk el minden pénzt, hanem arra, hogy biztosítsa a következő évek fejlődését” – írja a minalunk.hu. 

Namármostkéremszépen

Az említett oldal szerint Cser-Palkovics azt is leszögezte, hogy “2013-ban 10.5 milliárdnyi iparűzési adót fizettek a városban működő vállalkozások a Philips nélkül. Másfél év alatt a fehérvári ipar kinőtte a Philips távozását, ez pedig jól jelzi, hogy Fehérvár ipara versenyképes.”

A magunk részéről nagyon örülünk ennek a ténynek, hiszen a legrégebb óta létező magyar város a határozott jelek szerint, önállóan is képes anyagi erőforrásainak az előteremtésére. 

De mit csinált? Demicsinált? 

Eláruljuk, mit csináltak ötmillió forintért: kifestettek egy bölcsödét/óvodát/iskolát/idősek otthonát, pár új játékot kapott az egyik játszótér, kialakítottak egy kutyafuttatót. Vagy dehogy! Helyi mikrovállalkozások támogatására fordították a pénzt, esetleg létminimum alatt élő családokon segítettek. 

A túrót. 

Egyik sem. 

Nézzen meg pár GIF-et és videót majd találja ki, hogy a december 5-én tartott rendkívüli közgyűlésen, vélhetően mire gondolták azt döntnökök, hogy fejlődést hozhat az igazgatandó város számára. 

kircsi2.gif

kircsi1.gif

0:40-től

De jó, hogy ilyesmire is van pénz, talán a szintén helyi érdekeltségű, Vörösmarty Színháznak megfeddéséből…

Azt azért szeretnénk, ha a honatyák között nem kapna szerepet ez a fajta megmérettetés: nem lenne benne semmiféle izgalom, a mindenkori győztes személye borítékolható lenne. 

selm.jpg

Nem, nem rá gondoltunk… – Fotó: MTI

Facebook Comments