Van már Colleen Bellünk, Szijjártó pedig tudja hogy mit beszél?

Van már Colleen Bellünk, Szijjártó pedig tudja hogy mit beszél?

A tegnapi nap során megérkezett hazánkba az a Colleen Bell, aki washingtoni magyar nagykövet státuszában nem felejtette el az anyanyelvünkön történő üdvözlésünket sem. (Kiválóak a PR-es kollégiái, na!) 

Üzenetében Bell beszélt a közel 250 éves közös történetünkről, amely leginkább tudomány, művészetek és üzleti élet területén gyökeredzett. A dicsőbb múltba való visszarévedés után kitért a céljaira is; ilyen “a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség, és a kelet-európai demokráciának az előremozdítása.” (Mi a szösz? Én még úgy tanultam, hogy közép-európai vagyok.) 

Bell személyében tehát két év után ismét van amerikai magyar nagykövetünk, ami a diplomáciai képviselet legmagasabb szintjét jelenti. 

Talán emlékeznek: az új nagykövet korábbi munkássága közül a Gazdagok és szépek című szappanopera produceri teendőinek ellátása volt az, ami miatt kinevezését hazájában is bírálták. John McCain a következő szavakkal illette a högyet a szenátusi megválasztása előtt. 

“Nem a politikai kinevezésekkel van bajom. Nem azokkal van a bajom. Értem én, hogy hogy működik ez a dolog. De gondoljanak bele: egy nemzet a határán van annak, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, lefeküdjön Vlagyimir Putyinnak, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek. Arra kérem kollégáimat, hogy vessenek véget ennek a komédiának. Szavazzanak nemmel!” 

A többi történelem. 

bell.png

Fotó: politics.hu

De! 

Szijjártó Péterünk pénteken, az M1 Ma reggel című műsorában Colleen Bell megérkezését és hivatalba állását fejtegette. “Azzal, hogy itt végre nagykövet képviseli az Egyesült Államokat, és az új magyar nagykövet is hivatalba léphet Washingtonban, a politikai együttműködésben új fejezet nyílhat, és innentől kezdve a jövőre kell összpontosítani” – mondta ő. Hozzáfűzte, “Colleen Bell kifejezetten készséget és nyitottságot mutatott arra, hogy jelentős mértékben javítsák a politikai együttműködést.”

Persze! 

Hiszen az Amerikai Egyesült Államok nem egy véreskezű megoldóember kiküldetése mellett voksolt, hanem egy olyan személyt bízott meg az illiberális Magyarországon történő diplomáciai kapcsolattartással, aki személyiségéből, így nyitottságából adódóan talán képes lehet arra, hogy előremozdítsa, sajnos elképzelhetetlen esetben, de akár feloldja a “két szuperhatalom” közötti, régóta feszülő ellentéteket.  

Tipikusan szánalmas szájtépés

Elérkezettnek látom az időt arra, hogy emlékeztessem Szijjártót: melyik fél sorozatos maszatolása és köpködése vezetett oda, hogy ennyire elmérgesedett az amúgy hagyományosan jó, egymás közötti viszony.

Nem is tudom, melyik ország bújt bele egészen Vlagyimir Putyin popsijába, melyik országban nyugdíjazták idő előtt a tapasztalt bírákat, melyik országban tervezték a világon elsőként a netadót bevezetni – csodálkoznék, ha komolyan bevezették volna, legfeljebb Orbán látszólag engedhetett a nép haragjának.

komcsi.JPG

 Fotó: beamsworld.com

Nem is tudom, melyik országnak erősen megkérdőjelezhető a jogbiztonsága és a sajtószabadsága

Nem is tudom, melyik országnak az egyes üzletemberei, közszereplői  akartak amerikai cégeket korrumpálni, amelynek az USA területéről történő kitiltási botrány lett a vége…

Colleen. Majd te is megismered a magyar virtust, mint ahogyan André Goodfriend is tette. 

Colleen Bell! Üdv Magyarhonban! 

 

Forrás: Egyenlítő/MTI

Facebook Comments