A Fidesz legkínosabb magyarázkodásai

A Fidesz legkínosabb magyarázkodásai

A tapolcai vereséggel előre kalkulált a Fidesz (erről mi is írtunk, és az Index is, kis szépséghiba, hogy ők utólag), a kormányoldal számára mégsem volt elég az idő, hogy elő tudjanak állni valami épkézláb magyarázattal vagy legalább mentegetőzéssel.

Nézzük, miket mondtak.

Orbán Viktor, miniszterelnök, korábbi futballista

Van olyan, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda.

Ilyen előfordul, de könyörgünk, a Fidesz számára akkora volt az a kapu, mint ide Tapolca. Gerrymandering, közmédia-kampány, horribilis ígéretek közpénzből, darabokban lévő baloldal, centrális erőtér – hát mit akart még a Fidesz, hogy meg tudja nyerni a körzetet? Ekkora kaput már azért illene eltalálni ilyen közelről. Azt egyelőre mégse csinálhatják, hogy addig lőnek, amíg sikerül eltalálniuk, a többiek meg nem is rúghatnak.

Bár, ahogy Orbán Facebook-oldalán javasolta egy hozzászóló:

Ezért kellenek a szép, új stadionok! Legyen hol gyakorolni a kapufára rúgást.

Mráz Ágoston Sámuel, udvari politológus

A Nézőpont Intézet vezetője szerint a tapolcai időközi országgyűlés képviselő-választás egy “ellenzékválasztásnak” tekinthető a jelenlegi közhangulatban, amit ezúttal a Jobbik nyert.

Így is lehet látni a dolgot. De akkor az már kész tény, hogy a kormányoldal le lett váltva? Hiszen, mint azt a jól fizetett doktor úr is könnyen összeszámolhatja: az ellenzék kétharmaddal nyert. Mi lenne, ha a tiszta helyzet érdekében a Fidesz nem is indulna a következő “ellenzékválasztáson”?

tapval.jpg

(Kép: MNO)

Kiszelly Zoltán, jobboldali politológus

Jókor jött pofon a mostani választási eredmény a Fidesz–KDNP-nek és a baloldalnak is.

Az addig OK, hogy a baloldalba bele kell rúgni, hátha ez eltereli a figyelmet a Fidesz vereségéről, bár nem a baloldal veszített mandátumot, nem ő játszott hazai pályán, és nem is számított esélyesnek.

A fociedzők tényleg szoktak olyat mondani, hogy jókor jött a bekapott gól, mert fölébresztette a csapatot, meg jókor jött a vereség, mert rájöttek, hogy még többet kell dolgozni. De a Fidesznek ez már a negyedik komoly választási bukása volt tavaly október óta, és olyan trénerre még a legvénebb meccsre járók se emlékeznek, aki azt mondta volna, hogy jókor jött a negyedik beszedett gól vagy a sorozatban negyedik vereség.

+1

G. Fodor Gábor, udvari politológus

GFG március 17-ike óta nem publikált, még a szokásos egymondatos kommentárjaitól is megkímélte a közönséget. Legutolsó posztja azonban már előremenekülésnek tűnik így utólag.

El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?

Hát, a választók egy része, úgy tűnik, el.

Facebook Comments