Nemzeti inzultáció: a karlendítés olcsóbb lett volna

Nemzeti inzultáció: a karlendítés olcsóbb lett volna

Ha becsukjuk a szemünket, a menekültek eltűnnek? Ha börtönbe zárjuk őket, vagy visszatoloncoljuk a pokolba, ahonnan jöttek, a probléma megoldódik?

(Ugyanezt a kérdést egyébként feltehetjük a hajléktalanokkal és szegényekkel kapcsolatban is. Attól megoldódik a szegénység, hogy a posztos rendőr rugdossa ki a hóba a Blaha aluljáróból a csöveseket?)

Költői kérdés volt. Elárulom: nem.

Igaz, hogy

Orbánék nem is akarják a menekültkérdést megoldani.

Ahogy nem akarják a szegénységkérdést, a cigánykérdést sem megoldani. Eszük ágában sincs az egészségügy, az oktatás vagy az ország millió problémájával foglalkozni. Orbánék még megpróbálnak annyit kiszívni a rendszerből, amennyit csak lehet, mint egy élősködő.

nemzeti_inzultacio.jpg

Elterelés-e az újabb inzultáció, vagy csupán idióta ötlet? Mindenesetre a kérdéseket végigolvasva ne legyen kétségünk: a magyar választópolgárokat sokadszorra nézik hülyének, vagy 3 éves kor alattinak. Ez az a kor ugyanis, amikor a gyerek a bújócskázás közben azt hiszi, ha becsukja a szemét, őt se látja senki. Vagyis a probléma megoldódott.

Hőböröghetünk, fakadhatunk ríva: 960 millió forintot költenek erre a fosra a pénzünkből. Igen, 960 millió forintunkba fáj. Kettő millióból lehetett volna reprezentatív mintával olyan közvéleménykutatást csinálni, amiből tényleg ki is derül a zemberek véleménye.

De lehetne ebből a rengeteg pénzből felszerelni egy adag szociális bérlakást, beiskolázni gyerekeket, kórházat felújítani, nyelvet tanítani, számítógépet beszerezni… menekülteket istápolni, akik félholtan érkeznek meg hozzánk és semmi mást nem akarnak, mint rendesen boldogulni az életben – tőlünk nyugatabbra. Mert ide nem azért jönnek, hogy itt telepedjenek le. Nem hülyék.

De a legjobb az egészben: ki is fizeti ki a 960 milkát? Mi, mindannyian, akik adót fizetünk.

Mire használja ezt Orbán Viktor, sokadszorra?

Hogy a saját, összeomló hatalmát hozza vissza a sírból.

Miért van erre szükség?

Mert az Orbán-kormánynak öt éve fogalma sincs, mit kezdjen az országgal.

Felépítettek egy rakás stadiont, ellopták az emberek pénzét, a kassza alján járunk, 4 millió ember a létminimum alatt, vagy annak közelében, a gazdaság döcög valahogy, az egészségügy, az oktatás és a szociális rendszer összeomlott, az EU néha-néha idepörköl nekik… a kormány teljesítménye a lopáson kívül: nulla. És? Mivel vagyunk elfoglalva?

Fasiszta-sovén kérdőíveket nyomtatunk ki közpénzen, amelyekből ugyan nem jutunk értelmes információhoz, de valamelyik Habony-szintű balfasz kitalálta,

hátha ezzel el lehet hozni pár szavazót a Jobbiktól.

Eleve, a digitális korban nyomtatni és postán bármit is küldeni: az abszurd netovábbja.

Ki kell-e mondjuk: igazából senki sem kíváncsi a választók véleményére, a kérdések blődségek, amelyek legfeljebb a szalonnácik szívét dobogtathatják meg, bár őket mindez nem fogja lázba hozni.

Viktorom, vezérem, egyszerűbb lenne megint Horthy-szobrot avatni, vagy egyenesen karlendíteni egyet. Hordhatnál karszalagot, vagy kicsi bajuszt. Olcsóbb is lenne, több szavazót is hozna. 

Csák Gergely

(Kép: dkp.hu)

Facebook Comments