Ön akkor is mehet a vágóhídra, ha orbánviktoros kitűzője van

Ön akkor is mehet a vágóhídra, ha orbánviktoros kitűzője van

Bárki számára nyilvánvaló, aki valaha is dolgozott valamit, hogy két műszak között az embernek pihennie, kikapcsolódnia kell, különben a munkateljesítménye romlik. Az is nyilvánvaló, hogy minél kevésbé fizetnek meg valakit, annál kevésbé lesz motivált, hogy a rá bízott feladatokat végrehajtsa. 

Van persze az a helyzet, amikor csinálni kell: akkor is, ha kevés a pénz, akkor is, ha folyamatosan túlórázik az ember, akkor is, ha a meló stresszel jár. Ilyen az egészségügy: itt emberéletek forognak kockán. Hofi is megmondta, a sebészeknél nincs kecmec. Vágunk, vagy nem vágunk. 

Amelyik sebész nem aludt 24 órája és lenyomott már 5 műtétet, ráadásul szarul fizetik, és pont mi kerülünk a keze alá… az isten irgalmazzon nekünk. 

Egy ápolónő átlagfizetése ma Magyarországon 80 ezer forint.

Gondoljuk csak végig, mire lehet költeni 80 ezerből: talán egy lakás rezsije, meg néhány kiló kenyér kijön belőle, ennyi.

Nem lehet belőle nyaralni menni, kikapcsolódni, nem lehet egy fagyit venni, moziba menni – magyarul, az, amit kap, arra sem elég, hogy kipihenje magát. Hogy feltöltődjön a következő műszakra. Hogy újra embernek érezze magát.

Kinek a baja ez? Nem, nem csak az övé. Mindannyiunké.  

Mindez nem elég: ha valaki már nyelvet beszél az egészségügyben, azonnal dobbant külföldre – ott egy ápoló gyakran a tízszeresét keresi meg ennek a pénznek -, a képzési rendszer itthon haldoklik, nincs utánpótlás, gyakran a munkahelyeken – a kórházakban és rendelőkben – az eszközök sincsenek meg a gyógyulásra.

fesz_apolono.jpg 

De vágni, na, azt kell.

Ne adja isten, egyszer Ön is, kedves olvasó, eltöri a lábát. Stroke-ot kap. Nagyon nem mindegy, hogy hova viszik, és ahova viszik, azok hanyadik műszakjukat húzzák le, mennyi pénzért, mennyire megbecsülve. Hány orvos, nővér jut egy betegre. 

Magyarul: Ön is érintett. Akkor is, ha fideszes, akkor is, ha elempés. Akkor is, ha balos, akkor is, ha jobbos. Pártállástól függetlenül, bárki lehet beteg és lesz is. Önt nem fogja megmenteni, hogy kire szavazott. Önt az az orvos fogja megmenteni, akit közpénzből nem fizetnek meg. Ön alatt az az ápolónő cseréli ki az ágytálat, aki 110 nettót visz haza. Ön akkor is mehet a vágóhídra, ha orbánviktoros kitűzője van. Mert Magyarországon ilyen körülmények között az egészségügy maximum:

halálgyár.

(Nem is szólva arról, hogy Andy Vajna kaszinóbevételeiből, vagy akár csak egy stadion árából a dolgozóknak emberhez méltó fizetést, a kórházakban emberhez méltó körülményeket lehetne teremteni. Orbán gázszerelőjének bevételeiből.) 

Korábban megírtuk már, az oktatási rendszerrel kapcsolatban: álláspontunk szerint nem lesz soha olyan pártprogram és politikus, aki megoldja az ország problémáit. Nekünk, állampolgároknak kell rákényszerítenünk a pártokra, hogy értünk dolgozzanak, és

ne értelmetlen megalomán stadionprojektekre, idióta közmédiára, vagy villákra költsék a befizetett adóforintjainkat. 

Az egészségügy működése mindannyiunkat érint. A dolgozók érdeke egybeesik mindenki érdekével: legyenek megbecsülve, kapjanak rendes fizetést, legyenek a gyógyítás körülményei megteremtve.

Ezért az Egyenlítő blog arra biztat minden felelős állampolgárt, pártállástól függetlenül: menjen ki az egészségügyi dolgozókkal együtt holnap délután a Parlament elé tüntetni! Május 12-e, kedd, 16:30 a Clark Ádám térről a Kossuth térre (Facebook), majd 17:00-kor a Hősök teréről a Parlamenthez (Facebook)

Ez az egyetlen mód arra, hogy rávegyük az odabent ülőket: ne csak a saját zsebükre gondoljanak!

Facebook Comments