Őrület, mit csinált anyád a Mekiben tegnap

Őrület, mit csinált anyád a Mekiben tegnap

Kisfiam, nem értem anyádat. 

Mit kerestetek a Mekiben tegnap? Miért egy gyorsétteremben? Jó az neked, édes kisfiam, ha téged szoptatós babaként a Mekibe hurcibálnak? Aztán téged használnak “orbántakaroggy”-tábla helyett?

Mit csinálsz ott? Csak nem sült krumplit eszel, vagy anyád iszik kólát? Hát, egyiket se nagyon tudom elképzelni, hiszen anyád tudja, hogy sem a mekis krumpli, sem a kóla, sem a mekis hamburger nem igazán neki való. Igencsak rombolja az egészségét és szoptatós anyukaként igencsak vigyáznia kellene magára, az egészségére. Nem is beszélve a tiedről. 

Nem lehet kibírni azt az egy vagy két évet gyorsétterem nélkül?

Nézd, kisfiam, elegem van abból a narratívából, ami manapság az öntudatos anyukák nyafogásából áll, hogy neki milyen rossz:

  1. hogy alig mozdulhat ki,
  2. hogy kialvatlan,
  3. hogy úszik a lakás,
  4. hogy összenyálazod, bameg,
  5. hogy el van hízva,
  6. hogy nincs ideje semmire, MIATTAD
  7. satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Anyád ezt akarta! Ezzel jár az, hogy te megszülettél. Anyádnak el kellene fogadnia magát, a gyerekszüléssel járó dolgokat. Az én anyám mindig könnyezve emlékezett meg a születésemről a születésnapomon.

Sose hallottam tőle, hogy én teher lennék neki. 

Vagy éppen az lenne teher, hogy pár évig nincs plázázás, mekizés. Fájdalom, nincs belőtt hajkorona, és igen, te bizony összenyálazol mindent, nem akkor alszol, amikor ő azt elvárja tőled. Anyád lehetne inkább boldog, hogy te ott vagy, de ő nyafog. Ne mekizzen! Ne plázázzon! És igen, basszus: szoptasson ott, ahol nagyon muszáj, nem ott, ahol neki kedve szottyan!

Igen, joga lehet hozzá – mondták a Brian életében. Anyádnak lehet joga hozzá, hogy szoptasson bárhol. De hogy pont ezért tüntessen a többi anyukával együtt… agyrém. Hirtelen milyen öntudatos lett. Elmegy majd tüntetni a Corvinusért? Nem? Pedig lehet, hogy mire odakerülsz, az arborétumot eladta a kormány és te meg kertészkedhetsz a balkonládában. 

Érdekes, hogy anyádat az nem zavarja, milyen körülmények között szült meg téged – hogy Magyarországon az egyik legmagasabb a császármetszés száma a világon. Hogy hálapénz nélkül szartak volna rá a nővérek, hogy hogy van anyád. Ha pedig beteg vagy és anyád a kórházban lenne veled, ilyen körülmények fogadják.

heim_pal.jpg

 Forrás: 444.hu

Anyádat az sem zavarja, hogy 50-es éveket idéző sötét, primitív tankönyvekből tanulsz és kioktatnak majd erkölcstanból. A kötelező testnevelést pedig leckében írod meg, az íróasztal felett görnyedve. Anyádat nem zavarta, hogy neked már nem kötelező 16 éven felül tanulnod és ha gyengébbek a jegyeid, inkább kirúgnak az iskolából érettségi nélkül és úgy indulsz neki az életnek, hogy semmi esélyed a boldogulásra.  

Anyád inkább azért tüntetett ebben a sötét korban, hogy bárhol szoptathasson téged. Bizonyára ez volt a fontos. 

(Külön gratulálunk a bunkó biztonsági őrnek egyébként, a biztonsági őr a tipikus komplexusos nagyhatalmú sündisznócska, miért nem nézett el a másik irányba, vagy vitt egy pohár vizet anyádnak…?!)

Facebook Comments