Így üti agyon a Fidesz az ellenzéket, meg még akit kell

Így üti agyon a Fidesz az ellenzéket, meg még akit kell


A Napi gazdaság címen megjelenő Magyar Nemzet (Pravda) úgy értesült, hogy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciónak nem jár több állami pénz. Ugyanis Gyurcsány valamelyik cége pénzt kap az EU-tól valami munkáért, és akkor ugye neki már nem szabad ám adni a magyar közösből.

Kétségtelen, azon lehetne rugózni, valóban az EU történetének legnagyobb ötlete volt-e, hogy ilyen magas labdát adtak fel Orbánéknak, de ez egy másik kérdés.

A mi szempontunkból az a lényegesebb, hogy újra meg lehet figyelni, amit már oly sokszor csodáltunk meg, hogy Magyarországon nagyszerűen működik a szelektív törvényhozás.

bunko.jpg

Nem tetszik a pofád? Hopp, kapsz egy személyre szabott törvényt, hogy attól koldulsz. Ennyi.

A törvény itt bunkósbot, amit egy Rogán nevű fickó forgat a feje fölött,

néha le-lecsapva a fütykössel. Arról természetesen egy szó sem hangzik el, hogy a különféle haverok, amikor EU-s vagy állami pénzt költenek, de egyáltalán nem takarékoskodva vele, akkor mi van. Akkor az a legtermészetesebb dolog. Hogy a túlárazott autópálya-építésből mondjuk kormánypárti sajtó lesz, meg óriásplakát, meg ilyesmik.

Ezzel az égvilágon semmi gond nincsen, már a kérdés is szinte értelmezhetetlen.

Vagy a magyar országgyűlés szemrebbenés nélkül fizet ki komoly összegeket szélsőjobbos tanulmányokra, összeesküvés-elméletek gyártására, ha azt éppen a Jobbik körüli ún. értelmiség állítja elő. Az adófizetők pénzéből így nagyszerű írások születnek arról, hogy micsoda ellenségek furakodnak itt körülöttünk. (A tudjukkik.) Ezeknek a tanulmányoknak egy részéért tisztes országban megvetés és kitaszítás járna minden normális helyről, nálunk államilag folyósított párttámogatás.

De a Jobbikkal nincs nagy baj. A Jobbik derék, belőlük nem kell mumust csinálni, hanem lépésről-lépésre megvalósítani a programjukat.

Szélsőjobbról előzni.

Na de a Gyurcsány! Ugyan az „elmúltnyolcév” már nem olyan ütős, mint volt, azért még egy kis izmozást megér a dolog.

Talán még van benne egy kis kraft. Ezzel nagyszerűen el lehet ütni az időt, s közben szétrombolni a felsőoktatást vagy feltűnés nélkül lehetlen helyzetbe hozni a szakoktatást.

A lényeg, hogy harsoghasson az „elmúltnyócév”.

Orbán közben királyi várral álmodik.

Dési János

Facebook Comments