Mexikóba és Tenerifére jártak nyaralni a támogatásokból

Mexikóba és Tenerifére jártak nyaralni a támogatásokból


gomori-deutsch.jpg

Lejárt az idejük? Deutsch Tamás (b) és Gömöri Zsolt (j) ; Fotó: estiujsag.hu

Paralimpiai sportolók pénzét elsíbolni többszörös csótányság. Azt hiszem, erről nem kell vitát nyitnunk. Hogy mi történik a Magyar Paralimpiai Szövetségnél? 

  • 1. Kiderül, hogy a vezetőség egy csomó pénzt, khm, más célokra fordított, amikor a sportolóknak nem hogy felkészülni, de gyakran ételre sincs pénze. 

Konkrétan: a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke, Gömöri Zsolt és a vezetés másik három tagja nem tudta volna magától kifizetni a végtörlesztést, ezért több millió forintot az MPSZ fizetett be, helyettük.

Erről korábban itt írtunk.

  • 2. Kiderül, hogy a Dajcstomi áll a háttérben: az ő ötlete volt, hogy az elnökség inkább magára költse a pénzt.
  • 3. A Bors megírja a botrányt. Általános médiavisszhang, a szarszag messzire száll. Érdemes ezt az Index-videót megnézni, hogy hogyan bánnak a saját sportolóikkal, akikért – elvileg – ez a Szövetség létezik és működik:

  • 4. Amikor a botrány már tarthatatlan, a szar nyakig ér, a Magyar Paralimpiai Szövetség válasza sokkoló: az elnök ugyan visszafizeti a pénzt a kasszába és magyarázkodik egy sort (neki joga volt kivenni ezt a pénzt, a szervezet így jobban járt), de lemondás helyett visszatámad!

“Részletesen megkonstruált, hazug lejáratókampány zajlik a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen!”

– harsog a közlemény, amiben egy sor sincs arról, hogy ők ne másra használták volna fel a pénzt, mint amire kellett volna. 

  • 5. Kiderül a többi csótányság: milliós autóvásárlások, költségtérítések, tenerifei edzőtábor, mexikói nyaralás.

Érdemes Pásztori Dóra Facebook-oldalán elolvasni a paralimpikonok véleményét – ha nem lenne a sztori elég felháborító így is, a sportoló úgy osztja ki őket, hogy köpni-nyelni nem tudnak.

“Nem az a gond, hogy nem tudjátok “becsomagolni” a mexikói nyaralást, hanem az a gond, hogy tök hülyének néztek mindenkit. Elég nagy baj, hogy nem láttál még erőemelő versenyt és Mexikóig kell menned két kollégáddal, hogy megnézd hogy kell lebonyolítani egy ilyen eseményt”

– írta a kétszeres paralimpiai bajnok úszónő.

A mi kérdésünk is már csak az: mikor mond le a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetése? Utána gyorsan a következő:

mikor indul ellenük eljárás?

Sikkasztás, vagy hűtlen kezelés miatt. Mert a ködösítés és a szarkavarás mögött számunkra nyilvánvaló, hogy ez a végtörlesztéses kifizetés csak a jéghegy csúcsa. 

Facebook Comments