Mi loptuk el, majd mi ki is vizsgáljuk

Mi loptuk el, majd mi ki is vizsgáljuk

Az a baj ezekkel a brüsszeliekkel, hogy nem tudják, hol a határ. Hogy nem tisztelnek minket. Pedig tavaly is háromszor nyertünk választást. Hát, komolyan, ki érti ezt?!

Most például idejönnének mindenféle vizsgálatokra, hiába mondtuk nekik, hogy ne jöjjenek, megoldjuk majd mink, magunk. Még oda is kellett küldenünk egy embert, valami Berke nevűt, hogy megmondja nekik, ide aztán ne jöjjenek.

„Magyarország szerint a szubszidiaritás uniós elvének értelmében minél kevésbé központosított módon, tagállami szinten kell folytatni a nyomozásokat az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében.”

Ezt nagyon szépen megmondta az a Berke nevű, a Barna, akiről ugyan még itt a Századvégnél se hallottunk, de majd odatelefonálok a kormányba, meg a Fideszhez, hátha ott már hallottak róla. (Most mondják, hogy ne telefonáljak oda, mert mi vagyunk a kormány is, meg a Fidesz is; pedig de jó lett volna, ha megpróbálhatom fölolvasni azt a szép hosszú titulusát.)

orban-polt.jpg

De azért olyan szépen megmondta ez a Berke, hogy szubszidiaritás. Erről ugyan nem tudunk semmit, de az MTI szerint azt jelenti, hogy az EU-s pénzekkel való visszaélések ügyében nemzeti szinten célszerű eljárni. Nem kéne ennyire nyíltan fogalmazni, (majd odaszólunk az MTI-nek, kizárt, hogy ők ne mi legyünk), de azért igazuk van.

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyar ügyészek munkáját, és tiszteletben kell tartanod az állami korrupció kultúráját.

Hát nem ez a lényeg? Megoldjuk majd mi magunk. Mert célszerűség. Meg nemzeti szuverenitás. F-ü-g-g-e-t-l-e-n-s-é-g.

Mert ezeket a dolgokat csak az értheti meg, aki belülről ismeri őket. Egy kívülálló csak idejönne okoskodni, és fölöslegesen kavarná a szart. Biztosan nem is tisztelné a magyarokat.

Brüsszelben egyszerűen nem értik a politika természetét, pedig ezerszer megírtuk.

Ti adjátok a dellát, mi meg ellopjuk. Mit kell még ezen vizsgálgatni?

Ez van, ez az ára, hogy még itt vagyunk. Ha nem fizettek, olyan gyorsan csatoljuk az országot Moszkvához, hogy a Vonának kettőt se lesz ideje fordulni. Vagy Kazahsztánhoz. Vagy Azerbajdzsánhoz. Vagy Egyiptomhoz. Aki többet csenget. Az a lényeg, hogy mi nyerjük a legtöbbet.

Szóval a Peti majd kivizsgálja, nem lesz itt semmi látnivaló. És ne gyertek azzal, hogy nem is független az ügyészség. A Viktor is megmondta

“a fékek és ellensúlyok rendszere amerikai találmány, amit Európa intellektuális renyhesége miatt elfogadott”.

Magyar lopott, magyar vizsgál, megoldjuk házon belül. Az meg pláne a legjobb, ha ugyanaz vizsgál, mint aki lopott, mert akkor igazán alaposan tisztában lehet minden körülménnyelNekünk van Péterünk, mi vagyunk megválasztva, mi lopjuk el a dellát. Mit kell ezen vizsgálgatni, mi nem világos itt?

Mert ott, Brüsszelben intellektuálisan renyhék vagytok, azért nem értitek. Pedig szuverenitás. Meg mi is volt az a másik? Ja, szubszidiaritás. Ja, az. Ide aztán nem jöttök vizsgálgatni.

Nem lenne célszerű.

Facebook Comments