Éhínség dúl a Fideszben

Éhínség dúl a Fideszben

Vámpírklán. 

A nagyhatalmú Vámpírúr annyi vért szív, amennyit csak akar, míg a kis talpasok mindig éhesek maradnak. A Vámpírúr hatalma addig megingathatatlan, amíg a mezei Vámpírkák szolgálnak neki, vagy egy másik Vámpírklán ki nem üti őket a hatalmi pozícióból. 

Igen, ez a Fidesz. Igen, ez Magyarország. 

A kis Vámpírkák persze, odalent a mélyben, az éhségtől elgyötörve egymást is felfalják a sötétben: Jászberény fideszes alpolgármestere robbantotta ki a botrányt, hogy a Mélyen Tisztelt Polgármester Úr – nevezzük a nevén, Szabó Tamás -, elindult egy saját maga által kiírt lakásbérleti pályázaton, amit meg is nyert. (A Népszabadság összefoglalója a témában.)

vampire.jpg

A dolognak két pikantériája van:

  • egy három gyerekes család elől sikerült elhoppolnia – hogy, hogy nem! – a lakást. 

“Az ötfős család egy nagyjából ötven négyzetméteres albérletben él, az egy főre eső havi nettó átlagjövedelmük nem éri el a hetvenezer forintot” – írja a Népszabadság. 

  • nem is az ellenzék, hanem egy fideszes Klántárs robbantotta ki a botrányt.

“Szerintem ez etikailag, morálisan, és politikailag is hibás és káros. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek” – írta az ügy fideszes kirobbantója a polgármesternek. 

Elmondjuk újra a mantrát a korrupcióról, jó?

  • Igen, tudjuk, elmúltnyolcév.

De a korrupciónak nincs színe. Emeszpés, szadeszes, fideszes, jobbikos, tökre mindegy. Bennünket inkább a pofátlan volumen zavar. Két kézzel, bameg, mintha a sivatagban szomjaztak volna a Klántársak, úgy szívják, amit csak szívni lehet. Pályázat? Közpénz? EU-s pénz? Trafik? Luxusnyaralás? A nemzeti parkok védett földjei? A szerencsétlen paralimpikonok pénze? Jöhet bármi, ide vele! 

Attól, hogy loptak az emeszpében, attól a Fideszben nem kellene. Zavart persze az elmúltnyolcévben is, de tegyük a szívünkre a kezünket: azért legalább az elvtársak annak idején csak a sötétben, egyedül nyúltak a széfbe és leizzadtak, ha valaki rájuk nyitott. Meg is bűnhődtek érte.

Most nyílt rablás van.

“Fényes nappal garázdálkodnak a macskabanditák az utcákon” – ahogy a Macskafogóban mondták. 

  • Nem kell messzire menni, hogy lássuk, a rendőrségnek nem csak az uszító-primkó plakátokat kell őriznie.

román miniszterlenököt már eljárás alá vonták. Ott, a rohadt Káeurópában, a bevándorlóktól hemzsegő Romániában, bizony nem bokázik mindenki egy bukott, erőszakos és korrupt politikusnak, mint Magyarországon. Gerincet a rendőrségnek! (Ugyanez volt a cseheknél, ahol a fél kormányt bevitték.)

  • Európában is vannak persze korrupt politikusok, de amikor a média megírja az ügyeiket, lemondanak, jön a rendőrség (tudjátok már, gerinc), és bilincsben viszik el őket.

Hány korrupt politikust vittek el bilincsben a fideszesek közül az elmúlt öt évben? Hány mondott le a heti, napi rendszerességgel felbukkanó korrupciós botrányok miatt? Számoljunk csak…? Egy se? Senki se? Nahát. Polt Péter kedvesen mosolyog a meccseken kenyéradó gazdája mellett, aki szotyit köpköd a lelátóra. 

  • Apropó, Jászberény: csak nem ott nyertek Tiborcz Istvánék közbeszerzést legutóbb?

Annyira megnyerték, hogy még Lázár Jánosnak is feltűnt, aki meg, ugye, luxushotelekben költi a mi pénzünket? Annyira sokat nyertek Tiborczék, hogy a végén eladta a cégét? Kinek adhatta el? Őt se az zavarta, hogy egyfolytában nyer, mióta Simicskát kirakták: hanem az, hogy megírták az újságok. 

  • A bevándorlózás, bizony, kedveseim, meg az egész plakátkampány mind-mind arra van, hogy arról beszélgessünk, hogy milyen bunkó-uszító ez a kormány, hogy megy el a szélsőjobb irányába. 

Igazából persze fel kell ezen a plakát-ügyön is háborodni, de engem sokkal jobban zavar, mennyi pénzt talicskázott ki Simicska (Tiborcz, meg még akik, ki tudja, hányan) az ország kasszájából a saját széfjébe,már az MSZP idején is. Vagy, hogy miből lett luxuslakása, nyaralója Rogánnak, miből telik Habonynak, Szíjjártónak. (Megmondom, miből: az én pénzemből. Meg a tiedből is, komám!)

  • Önt is zavarja a korrupció? Tegeződjünk már, ha együtt szívnak le bennünket, jó? Szóval, téged is zavar? Tehetsz ellene!

Sosem fog kimászni ez az ország ebből a szaros biliből, amíg Te, kedves olvasó, legyintesz egyet és tovább lapozol. Szervezz tüntetést, legyél politikailag aktív, szervezz civil szervezetet, politikai pártot! Tiltakozz! Ne hagyd, hogy Magyarországot a Vámpírklánok szívják darabokra!

Facebook Comments