4 MSZP-s, aki szintén bocsánatot kérhetne a nokiás dobozok miatt

4 MSZP-s, aki szintén bocsánatot kérhetne a nokiás dobozok miatt

Miután Balogh Zsolt bocsánatot kért hamis vallomása miatt, és az ügyészség is elismerte, hogy nem létezhetett a BKV-ügyben elhíresült “korrupciós pénzzel tömött nokiás doboz”.

Azonban a volt főpolgármester-helyettes korábbi párttársai és mindazok, akik politikai érdekektől vezérelve felhasználták a botrányt, most mélyen hallgatnak. Pedig itt lenne az ideje annak, hogy 

Bajnaitól kezdve, Gyurcsányon át, Lendvai Ildikóig mindenki nyilvánosan bocsánatot kérhetne a hamisan megvádolt Hagyó Miklóstól.

20_0.jpg

Az MSZP az ártatlanság vélelmére nem sokat adva kezelte a 2009 őszén kirobbanó BKV-botrányt. Bár bejelentették, hogy bíznak a főpolgármester-helyettes ártatlanságában, a választási kampány közepén mégis felkérték Hagyót, mondjon le minden pozíciójáról.

A meggyanúsított politikus esetleges ártatlansága senkit nem érdekelt, az MSZP-ben minden érdekelt arra hajtott, hogy

Hagyó kitúrásával saját párton belüli pozícióját erősítse.

Ahelyett, hogy támogatták volna párttársukat, a sajtóban célozgattak, üzengettek és szivárogtattak. Mit több, akkori sajtóértesülések szerint a Hagyó elleni vallomásokat is az MSZP legfelső köreiből szivárogtatták ki. Egyes pártvezetők pedig még meg is erősítették a terhelő vallomások hírét.

Íme 4 szocialista vagy volt szocialista, aki beleszállt  “nokiadobozolásba”:

  • Burány Sándor: A fővárosi szocialisták akkori vezetője már 2010. február 2-án kijelentette, hogy “a nem cáfolt kiszivárogtatás azt jelenti, hogy gyanúsított lesz Hagyóból.”
  • Lendvai Ildikó: Az MSZP akkori pártelnöke nem sokkal a botrány kirobbanása után már egyenesen bűnösnek titulálta Hagyót. Kijelentette, hogy „Aki bűnös, nem fogjuk védeni, ha valaki bűnös, annak nem lesz helye a szocialista pártban”

A pártok a 2014-es választások idején is emlegették a nokiás dobozokat a nyilvánosság előtt. A különböző pártok képviselői – így a korábbi MSZP-sek is – ezzel igyekeztek lejáratni egymást.  

  • Bajnai Gordon: 2014-ben ő is felhasználta új pártjában a korrupció szimbólumává váló nokiás dobozokat. A választások előtt Együtt-PM-es szövetségese, Jávor Benedek hangoztatta, hogy korszakváltás szükséges ahhoz, hogy ne térjen vissza “a nokiás dobozok időszaka”. (Bajnaiék tehát éppen azt az időszakot nem akarták vissza, amikor Bajnai volt a miniszterelnök.)
  • Gyurcsány Ferenc: Szintén nem hagyta ki a 2014-es választások előtt,  hogy a nokiás dobozokat emlegesse. Persze ezt már ő is arra használta fel, hogy új pártjának népszerűségét növelje.

Hol vannak most ezek a volt párttársak, akik felhasználták ezt a hazugságot a választási kampányokhoz?

A fideszes politikusokról, Fidesz-közeli nyomozókról, -besúgókról, bírákról, ügyészekről, “civil szervezetekről”, akik szintén érdekből lovagolták meg ezt a hazugságot, nem várhatunk semmit: ők nem adtak mást, mint ami a lényegük. De az egykori párttársak annyit igazán megtehetnének, hogy miután bedőltek egy hazugságnak, ami jelentősen hozzájárult a 2010-es és ’14-es választási vereségükhöz is, és látják a per állását, hogy

elnézést kérnek Hagyóéktól.

Facebook Comments