Bolognai a legfinomabb extrákkal

Bolognai a legfinomabb extrákkal


11714477_10207421414118190_1079741072_n.jpg

A bolognai spagetti egy olyan étel, amit mindenki szeret. Én jolly joker alapon szoktam elkészíteni, ha nincs semmi más ötletem, hiszen irtó gyorsan megvagyok vele, a siker pedig garantált. Pláne, ha hozzáadom a legfinomabb extrákat. Az agyondicsért titkos hozzávalóimat most veletek is megosztom:

Először is sós vízben tegyétek fel főni a spagettitésztát. Miközben a szószt csináljátok, fél szemmel mindig figyeljétek, mert akkor a legfinomabb a végeredmény, ha “al dente”. Vagyis nem fő szét a tészta, hanem egy kicsit keményebb marad.

A spagetti szószhoz egy közepes méretű fazékban pároljatok meg egy fej apróra vágott hagymát kevés olajonErre dobjatok rá fél kiló darát húst (én sertésből szoktam). Sózzátok, fűszerezzétek oregánóval és az első extrával:

provance-i fűszerkeverékkel.

Ebből a fűszerkeverékből mindig jó sokat adok hozzá, mert egyszerre van benne rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű és levendulavirág is.

Ha a hús kifehéredett, akkor adjatok hozzá a paradicsomszószból 3-4 kanállal. Ha kell, vízzel higítsátok, hogy folyósabb legyen az állaga. Végül adjátok hozzá a két másik extrát:

kapribogyót

és szeletelt 

szárított paradicsomot.

11717297_10207421414078189_1234664531_n.jpg

Rottyantsátok össze az egészet. A tésztát tetején a szósszal tálaljátok, és szórjátok meg trappista sajt helyett

reszelt parmezánnal.

11714477_10207421414118190_1079741072_n.jpg

Meglátjátok, minden vendégetek azt fogja mondani, hogy ilyen finom bolognait még nem evett. Ti pedig mosolyoghattok, hiszen nem kell hozzá varázslat, csak egy-két egyszerű, de ízletes extra hozzávaló.

Facebook Comments