Ezért felelős a Fidesz a szegedi lány összeveréséért

Ezért felelős a Fidesz a szegedi lány összeveréséért

Van-e idegengyűlölet idegen nélkül? Ha van antiszemitizmus zsidók nélkül, akkor nyilván ez az idegengyűlöletre is igaz. Amikor Lázár János valami olyasmit mond, hogy persze, hogy megvernek mifelénk embereket, ha bevándorlónak nézik őket, ugyanis ezt teszi a bevándorlás, akkor

nem butaságokat beszél ez a nagyon cinikus és hataloméhes fiatalember, hanem tudatosan és gonosz mód uszít.

A Szegeden összetört arccsontú lányt ugyan minden valószínűség szerint egy részeg börtönőr verte agyba-főbe. De Lázár (és Orbán és a többi gátlástalan csirkefogó) pszichikai bűnsegédként felelős ezért. A konkrét verőembert talán elítélik, míg az uszítókat most még nem. De nyugalom, nincs itt még vége a történetnek.

A rossz hírem az, hogy most arra gondolok, hogy ezek a politikai machinátorok arra számítanak, egyszercsak pár „menekült” visszaüt, elver valakit, leüt, ha szerencséje van Orbánnak és társainak, meg is késeli az áldozatot. Szerintem már néhány kormánypárti lapnál meg is írták ellőre a cikkeket, amelyekben a liberalizmust, Gyurcsány és a biciklistákat átkozzák ezért – mert nyilvánvaló, hogy ők tehetnek erről.

A diktátorok szeretik a balhét, mert akkor jöhetnek ők rendet teremteni.

Ha nincs elég nagy felfordulás, akkor majd csinálnak. Nem egy nagy ügy ez annak, akiket egy egész pretoriánus magánhadsereg véd.

A trollhadsereg pedig az első füttyszóra mindenhol új erőre kapva átkozódik majd, bár jeles tagjainak ehhez különösebb apropóra sincsen szüksége. (Felteszem tíz perccel e cikk megjelenése után elég lesz pl. itt megnézni a kommenteket. )

malina_hedvig.jpg

Ami persze most történik az nem új. A világ tele van gátlástalan fickókkal, hány de hány hasonló történetet ismerünk. Most csak egyet idéznék fel:

Az akkor még Szlovákiában élő, magyar származású Malina Hedvig (a képen) nemzetisége miatti megverése joggal okozott óriási felháborodást Magyarországon. A pártok jobbról balról kiálltak a lány mellett, nagyon helyesen. S nem egyszer – főleg a magyar jobboldal felől – elhangzott, hogy bizony a sokszor magyarellenes érzelmekre játszó szlovákiai politika is felelős azokért a pofonokért, amelyeket a fiatal lány kapott.

Innen már nem túl bonyolult az ügy. Szegeden nagydarab magukat „nemzeti érzelműnek” tartó fiatalok össze vissza vertek egy fiatal lányt, aki magyar barátja védelmére kelt. A magyar barát ugyanis egy kicsit sötétebb bőrű az itteni átlagosnál, ezért. „Bevándorló bevándorló” felkiáltásokkal, óriási pofonokat osztottak ki azok, akik nem értik meg, hogy az a sok plakát arról, hogy elveszik a munkádat, a hírek, hogy nőket erőszakolnak meg a vonaton, netán a magyarázkodások, hogy betegséget terjesztenek – azokat ám nem kell rögtön verésre váltani, még ha ez bizonyos körökben logikus.

Nincs mindenkinek Habonya és Finkelsteinje. Nem mindenki tud még ebből is pénzt csinálni.

Van, akinek csak az ökle marad. Hát akkor azt használja.

Miért egy szegény börtönőrtől várnánk el, hogy megértse, ez az uszító kampány kerítésestűl, plakátostul csak arra szolgál, hogy

  1. egyrészt plakátok árát – közpénzből magánzsebbe lehessen áthelyezni,
  2. másrészt, hogy a mostanában kopó népszerűségű Fidesz adhasson a népnek megint egy ellenséget, akit lehet utálni, mert azt a nép egy jelentős része mindig is komálja.

Most egy nevenincs szóvivő után Lázár János is affélét mondott, hogy persze ehhez a veréshez nekik nincs közük. (Mert a nyilvános verést még nekik is kínos bevállalni, nekik a legjobb a gyáva sunyítás. Verjen más, vigye el a balhét, a haszon, politikailag és forintban pedig náluk.)

Felteszem, a kitűnő jogérzékkel bíró Szájer József volt az első, aki felkapta a telefont, hogy na, ezt azért már mégsem. Talán az ő Viktor barátjának is szólt, hogy szóljon már rá Lázárra.

És miért Szájer? Mert neki talán még van jogérzéke, lelkiismerete, és memóriája. Nem is olyan régen ugyanos ő adta át a Fidesz alapítványának a díját Malina Hedvignek, hangsúlyozva, nem azért kapja a díjat, mert 2006 augusztusában Nyitrán megverték, hanem azért, amit ez után a szomorú esemény után tett, vagyis kiállt jogaiért, mert tudta, hogy őt

egy közösség tagjaként érte támadás.

Nos, a szegedi leányt és barátját egy (vélt) közösséghez való tartozás miatt verték meg, próbált ugyan azzal védekezni, hogy de a barátom és én ugyanolyan magyar állampolgárok vagyunk, mint ti. Persze két pofon közt nehéz észérvekkel operálni.

Akárhogy is, ők a Fidesz uszító politikájának az áldozatai. Annak a hangulatnak, hogy „ezek” itt teljesen elszaporodtak, elveszik, megfertőznek és a többi. Ami Orbánnak egy finkeltseini tanácsra csak egy politikai geg, egy jó trükk, egy cinikus és számító manőver, az másnak az összetört arccsontja,a félig kivert szeme, a meglazult fogai. A rémületes élmény, hogy az oly békés Szegeden bármikor rátámadhatnak, csak azért, mert nem pont úgy néz ki, mint egy ún. fajmagyar.

Vannak, akiknek az efféle gyűlöletkampány csak jó bevétel, mert plakátot ad el, vagy éppen kerítést – de ott a nép egyszerű gyermeke, akinek már úgyis régóta viszket valakire a tenyere, már régen szeretne elverni valaki, lehetőleg úgy, hogy ebből ne legyen baja. Nyilván a gyengébbet kell, meg azt, akire rámutat a hatalom embere, hogy ő az ellenség.

Igen, Malina Hedvig óta legkésőbb, minden fideszesnek is tudnia kell,

ki a felelős az ilyen pofonokért.

Most éppen ők.

S aki közülük most kussol, az nemcsak szem a láncban, de felbujtó is ebben és minden elkövetkezendő hasonló gyalázatban.

Dési János

Facebook Comments