A Sándor Máriák ne dumáljanak, pofát befogni, és tovább szolgálni

A Sándor Máriák ne dumáljanak, pofát befogni, és tovább szolgálni

Azt azért nem lehet mondani, hogy semmit sem ért el Sándor Mária, a „fekete ruhás ápolónő”. Ő az, aki a tiltakozás legszelídebb formáját választotta azért, hogy felhívja a figyelmet az egésségügyben uralkodó lehetetlen állapotok miatt.

Fekete munkaruhát húzott.

És már ezzel kiverte a biztosítékot a hon urainál.

Még ilyet, nahát, nahát. S a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája azon nyomban etikai eljárást indított ellene. Az Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája afféle szervezet, amelynek fő feladata ezek szerint a dolgozók megfélemlítése, elnyomása, megfegyelmezése.  Csak az dolgozhat az egészségügyben, aki a kamara tagja.

feketeapolo.jpeg

Na most, hallottuk valaha, hogy ez a jeles testület felemelte volna a hangját azért, mert

  1. egy ápolónő fizetése töredéke annak, amit Lázár János benzinre költ?
  2. Tiltakozott azért, mert az egészségügy lepusztult,
  3. óriásiak a várólisták,
  4. a fejetlenség és pazarlás a legtöbb helyen karöltve jár a nyomorral?

A magyar egészségügy egyik legnagyobb gondja, hogy dolgozói közül, aki csak teheti, menekül külföldre. Az egész rendszer csak azért nem dűlt még össze teljesen, mert akadnak Sándor Máriák, akik

a belüket kidolgozzák a lehetetlen körülmények ellenére.

Akik aprópénzért gürcölnek 12 órákat, felelősségteljesen, keményen.

Ma szokás demagógiának nevezni, ha szóba hozzuk, hogy mennyit keres egy ápolónő, egy pedagógus egy léha államtitkárhoz, egy semmirekellő tanácsadóhoz, egy járási hivatali halljakendhez képest.

Persze az uborkafára felkapaszkodott új „arisztokráciát” nem különösebben érdekli, hogy mi történik a magyar egészségügyben. Miért is izgatná magát?

A népnek pont jó, úgy ahogy van. Maximum magában morog, vagy miközben arra vár, hogy végre sorra kerüljön, a mellette üldögélővel beszéli meg, hogy jaj, ez szörnyű. Amúgy meg semmirekellőnk törvényben biztosított joga, hogy külön kórházi ellátást kapjon. És különben is. Pénze, mint a pelyva, hála istennek képes megfizetni a magánorvosi ellátást.

Itt mindenki azt kapja, ami jár neki.

A Sándor Máriák tehát ne dumáljanak, hanem pofát befogni, és tovább szolgálni. Épüljenek stadionok és expresszvonat a Kis Vezető telke végében, milliárdok olimpiai pályázatokra, és Mészáros gázszerelőnek is jusson ez-az.

De kedves Mária, nem tetszett észrevenni, hogy a népnek itt a lelkes helyeslés maradt, nem az öntudatos kiállás a jogaiért? Értünk, mindannyiunkért.

Az etikai eljárást dr. Balog Zoltán indította a határozat szerint. A kamara honlapja a testület elnökeként dr. Balogh Zoltánt (h-val) jelöli meg. Szóval, lehet hogy az elnök az, csak rosszul írták le a nevét. Ha így, akkor gratulálunk neki innen is. Nyilván a jutalma sem marad majd el. Ha meg nem ő, akkor várjuk tiltakozását a megfélemlítő vizsgálat ellen.

Azonban erős a gyanú. hogy a másik Balog, a miniszter volt, aki felnyomta, vagyis elérte az egyik Baloghnál az etikai eljárást, úgyhogy akkor ő is

szégyellje magát erőteljesen.

Addig is, jó egészséget mindenkinek.

D.J.

Facebook Comments