Dr. Rogán Cecília kegyetlenül odaver a Fidesznek

Dr. Rogán Cecília kegyetlenül odaver a Fidesznek

A jól felépített fideszes kommunikáció pajzsán erős rés támadt. Mint emlékszünk rá, Németh Zsolt a minap úgy fogalmazott, hogy az „asszony nem ember”. Nos, ennek a kijelentésnek a valóságalapján lehet ugyan vitatkozni, de a legfelsőbb helyről sem érkezett rá cáfolat, tehát fogadjuk el egyelőre, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez általánosan elfogadott.

Sőt, a jelenlévő fideszes hölgyek, ahelyett hogy azt felelték volna, hogy nahát, nahát, meg azért már mégse ezzel tessen viccelnie a méltóságos úrnak, nagy göcögve próbálták megmagyarázni, hogy

ennyi belefér.

Száz szónak is egy a vége: az asszony nem ember (Fidesz).

Ámde dr. Rogán Cecília egy jelentős interjút adott egy bulvármagazinnak. Ezt saját erotikus jellegű képeivel illusztrálta – a magyar celebvilágban határozottan megállja a helyét, és csak remélni tudjuk, hogy még sokra viszi a modellpályán.

rc_1.jpg

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy dr. Rogán Cecília határozottan kijelenti a mellékelt mélységesen mély interjúban: „én is emberből vagyok”.

Értik? Egy asszony, ráadásul egy fideszes asszony, ellentmond az egyik legrégibb fideszes férfiembernek. Az ilyen összevissza beszéd pedig nem vezet jóra. Ezt régóta tudjuk. Akad egy csomó párt, amelyiknek, ha egyik vezetője A-t mondt, a másik dafke B-t – aztán ma már egy rendes miniszterelnök-jelöltjük sincsen.

Kétségtelen, miközben dr. Rogánné lenge öltözékben, igézően pillant az olvasókra mondjuk egy férfiöltöző belső faláról, mégsem mondhatja azt, hogy „nem vagyok emberből.” Hiszen jól láthatóan emberből van – vagyis olyan humanoid jellegű. Az emberi faj már csak olyan, hogy a legkülönfélébb egyedekből áll. Dr. Rogán Cecília bőven belefér ebbe –, mondhatnánk, gusztusos fehércseléd, bár én speciel nem vinném haza – de ebből semmi sem következik.

Ráadásul, ars poeticája is van (dr. Rogánné kedvéért: az ars poetica egy olyan közepes méretű tárgy gyakran festett bőrből, amelyet Gucci vagy Versace boltokban árulnak, és a Pasa parki lakóknak ajánlott kellék minden lakógyűlésre). Ezen ars poetica szerint „önmagamat is szeretném felvállalni” – olvasható a már fent idézett mélyinterjúban.

Ez egy annyira jó és találó mondat, hogy a családi címert is minden valószínűség szerint ez fogja majd díszíteni,

és nemzedékről nemzedékre száll majd a dinasztiaalapító örökbecsű mondása „önmagamat is szeretném felvállalni.”. Ilyen tömörem, időtállóan, kifejezően még a régi görögök sem fogalmaztak.

Dr. Rogánné – fideszes körökben Cecília asszony – új karrierje valószínűleg sok „nem ember”-t lelkesít fel, hogy igenis lehet harmincon felül is újrakezdeni.

Más kérdés, hogy Cecília doktorasszony akkor is ilyen kapós lenne-e lenge öltözetében, ha ő csak egy egyszerű, hétköznapi lény lenne. Semmi politikus férj, apa, stb.

Mondjuk fizika-kémia szakos középiskolai tanár. Akkor is oldalakon át legeltethetnénk a szemünket csábító fotóin?

rc2.jpg

(A képek lelőhelye)

Erős a gyanúm, hogy akkor nem. Bizony, Cecília doktor ezt a szép sikert mégiscsak annak köszönheti, hogy ura most éppen valami fontos közéleti tisztséget tölt be, s a budai pasa folyton hitegeti, hogy egykor talán még többre is viheti. Talán még nagyon sokra,

de addig még rengeteg pénz lefolyik a Pasa parki lakótelepen.

Dr. Rogánné azt mutatja valóban, hogy mi fideszesek persze különös fából vagyunk faragva, de azért a szívünk mélyén valahol mégiscsak jó a seggünk és kívánatos a mellünk, tudunk csábosan nézni, mint egy hatvanas évekbeli szoftmagazin celebjei.

Mert ugyan az uramnak ott a sok fontos államügy, meg az a rengeteg pénz, amit el kell költeni és törvényt törvényre kell helyeznie, hogy épüljön ez a  mi szép új világunk, de otthon azért egy doromboló vadmacska várja, amint végre önmagát is felvállalja. (Önfelvállaló, C-kosaras típus.)

Persze, ha Cecília asszony azért szerepel itt, mert ugye a férje az aki, akkor ez már politika – és akkor szegénynek el kell viselnie azt a sok valóban méltatlan vulgárszexista megjegyzést, amelyet az ilyenre sokszor hajlamos kommentelők jegyeznek a képek alá.

Nyilván fáj neki ez a sok „sunáznám” és társai, de a siker áldozatokat kíván minden pártkatonától.

Sőt, néha még a feleségétől is. Dr. Cecília volt már tévé teleregényben, magazinban, rövidesen főzőműsorban és valóságshowban is feltűnik majd, mindezt csak azért, hogy bizonyítsa a némethzsolti tétel tarthatatlanságát: Ő is emberből van.

Hiú, gyarló, emberből. Éppen olyanból, mint mi. Jó, neki van Pasa parkja, és bejárása a felsőbb körökbe. De látjuk, szépül és virágzik a hon – és ezt az urának köszönhetjük.  Hát ne irigykedjünk b. nejére sem.

Dési János

Facebook Comments