A bevándorlók elmennek, de a gyökér, bunkó mentalitásunk itt marad

A bevándorlók elmennek, de a gyökér, bunkó mentalitásunk itt marad

Mondja, látott már ön menekültet? Nem az Echo TV / Magyar Királyi Propagandatévé / kurucinfo-féle vonalon kérdezem, hanem úgy élőben? Igaziból. 

Beszélgetett ön már valaha öt percet egy cigányemberrel? Zsidóval? Nem is tudja?

Na látja, ez az. 

tomegmedia_manipulacio.jpg

Önnek fogalma sincs, hogy ezek az emberek kicsodák. Hogy mit gondolnak a világról. Ön még a szomszédját se ismeri rendesen, csak üvölt vele, ha a kutyája bepisil a lépcsőházba. 

Ön tökéletes áldozata a propagandának és médiának.

Ön – engedje meg, hogy így egyenesen a szemébe mondjam – képtelen szelektálni a híradások között, nem is gondol utána. Nem képes felismerni, hogy melyik hír a propaganda, melyik hír igaz, melyiket hazudják a szemébe. 

Az ön fogalmait a világról az határozza meg, hogy Szijjártó, Vona, vagy éppen Gyurcsány mit nyilatkozik a tévében. 

Ön nem képes végiggondolni logikusan, hogy mire megy ki a játék. Elárulom: a szavazatára. Az, hogy a menekültekkel mi van, az ön által olyan nagyon szeretett Magyarországgal mi van, senkit sem érdekel “odafent”. 

Ön ugyanúgy elhiszi a szabadonébredőknek, hogy a C-vitamin megggyógyítja a rákot (hogyhogy erre még nem jöttek rá előbb, mi?! Pláne, hogy már tudjuk, a Piroska néninek se kellett volna meghalnia, elég lett volna két levél C-vitamin! Vagy zsálya! Vagy savanyú káposzta! Vagy…)

Ön újra meg újra megosztja a Putyin szájába adott jobbikos mondatokat, hogy “Oroszország az oroszoké”, pedig igazán tudhatná, hogy a Jobbikot Oroszországból pénzelik, ez is csak egy mém, amit arra talált ki a propaganda, hogy önt megerősítsék sovén-nacionalista hitében.

Nem a zsidók esküdtek össze és vásárolják fel Magyarországot, hanem az oroszok által pénzelt Jobbik, vagy a Paks2-vel megvásárolt Fidesz.

Ön elhiszi a Fidesznek, hogy képes megbírkózni a menekültek problémájával, vagy akár Magyarország problémáival?

propaganda.jpg

Ön a Facebook-ról tájékozódik és mindent ész nélkül megoszt, azonnal. Elhiszi, hogy kisorsolnak Önnek egy 300 ezer forintos Apple telefont, ha megosztja, hogy ki fogják sorsolni. 

“Mé’, nem?!”

Hát, nem. 

Ön elhiszi a Kurucinfónak, hogy megkéseltek egy rendőrt a menekültek. (Vagy egy rendőr egy menekültet. Mindegy.) Hogy a cigányok mind vadállatok. Hogy a zsidók irányítják a világot. Satöbbi, satöbbi, satöbbi. Ön elhiszi, hogy 4 méter lesz a kerítés, és 300 millióba fog kerülni, és ez megállítja a menekülteket. És ön fizet, gavallér módon. (Aztán csak derékmagasságig ér, de véletlenül pont ugyanannyiba kerül. És képtelen bárkit is megállítani. Hogy, hogy nem.)

Hogy a magyar termőföld a legjobb és és a gonosz zsidók el akarják rabolni. Hogy a “magyar víz” – aminek 90%-a más országokoból folyik hozzánk – ellopható. 

Ön gyakorlatilag bármit elhisz, amit az egyik oldalról olvas, hall, lát, és semmit, amit a másik oldalról.

Nem gyanús ez egy kicsit sem…? Hogy odaát azok folyton hazudnak, ideát ezek meg folyton igazat mondanak…?

Ön ujjal mutogat – a tévéjére. A Facebook-ra. “Oda van írva, hát igaz, nem Margit?!”

Hát nem, nem igaz.

Önnek folyamatosan szüksége van rá, hogy ujjal mutogathasson valakikre, akik önnél gonoszabbak, csúnyábbak, erőszakosabbak, gyalázatosabbak, hogy bizonyíthassa: Ön okosabb, erkölcsösebb, szebb. 

Ha így volna, önnek nem kellene ujjal mutogatnia. 

Önben az empátia és a szolidaritás teljesen kiveszett fogalmak. Liluló fejjel üvölti, hogy legéppuskázni mindet, nyomja a Caps Lock-ot, görcsbe álló ujjakkal. “Gázkamrát nekik!” – üvölti – “Mind lelőni, még a határon, a gyereket is! Behordja nekem az écet a koszos kezével!”

Én szégyellem magam magyar honfitársaim miatt.

Nem a bevándorlókkal van a legnagyobb baj, az ő problémájukra előbb vagy utóbb talál valaki megoldást, de a mi gyökér, bunkó, náci gondolkodásunk itt marad, velünk. Ezért tartunk itt, ahol tartunk. 

Nem csoda, hogy a menekültek 90%-a nem akar ebben az országan maradni. 

Facebook Comments