Szembeköpte őket, nem engedték beszélni Orbán emberét

Szembeköpte őket, nem engedték beszélni Orbán emberét

Mondhatnám, hogy köszönöm Latorcai úrnak, hogy ismételten, nagy plénum előtt nyilvánította ki, hogy „Magyarország Kormánya határozott és egyértelmű állásfoglalásaiban zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus, a rasszizmus és a kirekesztés ellen”.

Mondhatnám, de nem teszem. Mert Latorcai bután és hazug módon akarta védeni és menteni a védhetetlent. Nem csoda, hogy

kitapsolták, kifütyülték és a kidobogták.

 

A videón 09:55-től látható (és főleg hallható), ahogy az államtitkárra nem kíváncsi a közönség

Latorcai úrnak vasárnap, a Dohány utcai zsinagógában elhangzott beszéde ugyanis nem más, csak egy újabb ékes példája a politikai csúsztatásnak. A helyettes államtitkár szerint a magyar kormány „ugyanilyen határozottsággal áll ki mindazok mellett, akiket úgy vádolnak meg antiszemitizmussal, hogy a vád hazugságra alapozott, ellenőrizetlen dokumentumon – például olvasói levélen – alapszik”.

Tisztelt nem jól tájékozódott és így másokat meghazudtoló Latorcai úr!

Az alábbiakban, a teljesség igénye nélkül mutatok Önnek néhány példát, az internetes forrás megjelölésével, amire mind az Ön által említett és hazugnak titulált olvasói levél írója, mind az Egyenlítő blog egyik szerzője alapozta kijelentéseit Petrás Máriával kapcsolatban.

Az első, a már sokat emlegetett Magyar Szigeten történő fellépés, melyre ugyan a művésznő nem emlékezett, de az internet viszont igen. Egy másik rendezvény, 2004. december 2-án, ahol Petrás Mária mellett a fellépők között üdvözölhettük az egyáltalán nem kirekesztő Kárpátia zenekart. De föllépett a Hazatérés templomában is, amelynek gazdája ifj. Hegedűs Lóránt, hogy Bakay Kornél születésnapját ünnepeljék.

Kérem Latorcai urat, olvassa el újra mind az olvasói levelet, mind az Egyenlítő blogon megjelent korábbi írást, hátha sikerül megértenie: csupán azt a kérdést vetették fel, hogy

egy magát nem antiszemitának deklaráló ember miért vesz részt szélsőjobboldali kötődésű rendezvényeken.

pm_1.jpg

Tetszik vagy sem, aki ilyen helyeken fellép, bizonyos szinten közösséget vállal az ilyen rendezvényekkel. Ha Petrás Mária figyelt volna erre, akkor művészetét más helyeken osztaná meg a közönséggel.

És aki ennek a helyzetnek a problematikáját nem érti, az hárít. Nem akarja, vagy nem is tudja észrevenni, hogy milyen vékony az a határ, amit ha átlépünk, könnyen megkapjuk azt a jelzőt, hogy antiszemitákkal vállalunk közösséget. Egy kulturális rendezvény szervezőinek pedig engedtessék meg, hogy visszakozzanak egy olyan ember fellépésétől, aki gond nélkül körbeveszi magát nem kicsit náci egyénekkel.

Latorcai államtitkár úrnak pedig még egy apró észrevételem lenne: ha értette volna és nem hárította volna el magától és persze kormányától a Petrás-ügy lényegét és értelmét, akkor minden bizonnyal nem akarta volna beszédével így szembeköpni és megalázni azokat az embereket, akiké ez a fesztivál valójában.

Tóvári Rozália

Facebook Comments