Gyárfás meghálálta Orbánnak a segítséget: Garancsi újabb 150 milliós üzlete

Gyárfás meghálálta Orbánnak a segítséget: Garancsi újabb 150 milliós üzlete

Garancsi István cége újíthatja fel az úszöszövetség leendő központját. Még januárban kiebrudalták a Margitszigetről a Danubius Nemzeti Hajós Egyletet, hogy a Hajós Alfréd uszoda melletti evezős házat megkaphassa a Magyar Úszószövetség.

Most döntöttek az épület felújítójáról, amely az Orbán miniszterelnök barátja által tulajdonában lévő Marketépítő Zrt. lesz.

klubhaz.jpg

Tizenöt évig használhatta a PM Evezős házat a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, s bár felvetődött, hogy a klub hosszabbíthat, még pályázatot is kiírtak erről, végül egy januári kormányhatározat arról döntött, márciusi hatállyal menniük kell, hogy a Magyar Úszó Szövetség jöhessen.

A Gyárfás Tamás vezette szervezet évek óta fente a fogát az ingatlanra,

mert az a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda melletti épület. Gyárfás többször is elpanaszolta, hogy a világversenyeket szervező szövetsége a Komjádi Uszodában működik igen szerény körülmények között, s jobban illene hozzájuk az evezősház.

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet kiköltözött, így már nem volt akadálya annak, hogy némi felújítási munkákat követően az úszó szövetség majd beköltözzön. A MÚSZ forrást is talált a beruházásra, s

trükkösen úgy kalkulálták ki a felújítási költségeket,

hogy ne kelljen nyílt tendert kiírniuk. 150 milliós építési beruházás alatt ugyanis tárgyalásos közbeszerzést lehet lefolytatni.

Gyárfás úszószövetsége meghálálta a kormánynak, hogy ingyen megszerezhették az ingatlan használati jogát, mert a miniszterelnök barátjának, Garancsi Istvánnak cége, a Market Építő Zrt. nyerte a beruházás kivitelezését. A Market 148 millió 875 ezer forintért vállalta a munkákat – derül ki a pénteki Közbeszerzési értesítőből.

A Market nem először kap komoly beruházást a kormánytól vagy valamely befolyása alatt lévő köztestülettől. Úszásügyben a mostani üzlet szinte el is törpül amellett, hogy 40 milliardert szintén a Garancsi-cég építheti a 2017-es úszó vb létesítményeit a mostani Dagaly-strand területén.

(Kép: 444.hu)

Facebook Comments