Orbán fogorvosa is segített a menekülteknek

Orbán fogorvosa is segített a menekülteknek

A miniszterelnök fogorvosa – így tett szert országos ismertségre Bátorfi Béla. Az ő cégei azok, amelyek uniós támogatást kaptak a fogászati turizmus népszerűsítésére. Kevéssé köztudott, de a fogorvos-vállalkozó volt Orbán Viktor első személyes kampányfőnöke.

A miniszterelnök 1990-ben a IX. kerület és Soroksárral közös körzetben indult, hiszen ekkoriban még a Mester utcában lakott, s Bátorfi volt az, aki összehozta a kampánycsapatot. “Orbán Viktor Kampánycsoportnak” nevezték magukat. 

bb.jpg

Áder bajuszban, Bátorfi anélkül (Kép: MTI)

Az interjút nemigen adó fogorvos ritkán nyilvánul meg közéleti kérdésekben, személyes Facebook-oldalán szokott olykor kivételt tenni. Például, amikor megjelent Erdő Péter nyilatkozata arról, hogy nem válhat az egyház embercsempésszé, márpedig ha bárkit is befogadnának, azzá válnának, keményen kifakadt. A Facebook-oldalára azt írta, hogy

“Erdő Péter bíboros köpjön fel és álljon alá!
Ezenkívül mondjon le azonnal!!!
És nagyon szégyellje magát…
Pedig én nem akarom, hogy akár egy menekült is Magyarországon telepedjen le. Hét éve látom személyesen Londont, mint elrettentő példát.Ijesztő és nyomasztó, ami ott van, London elesett. Nem akarom, hogy velünk is ez történjen.
De amíg itt vannak a menekültek, addig kutya kötelességünk segíteni őket, főleg a gyerekeket és a nőket, élelemmel, gyógyszerrel, ruhával és amivel csak tudjuk.Mert emberek vagyunk. Csak ezért.” 

A múlt héten pedig az egyik menekülteket segítő oldalon ajánlkozott fogorvosként. A zárt csoport tagjai nagyon meglepődtek a felajánló személyén, de örömmel fogadták azt és a kommentfolyamból az derült ki, hogy

több fogfájós menekültet is ellátott.

Ez annyira nem vágott össze persze Orbán politikájával, hiszen nyilván minden arab idetódul majd, ha megtudják, hogy itt fogorvosi ellátást is kapnak. A keresztes háborút vívó miniszterelnök azóta persze megoldotta a problémát, legalábbis azt a részét, hogy ne lakott területen legyenek a menekültek.

Facebook Comments