Aggódik Magyarországért? Hét probléma, ami súlyosabb a menekültkérdésnél

Aggódik Magyarországért? Hét probléma, ami súlyosabb a menekültkérdésnél

“A mindent elöntő menekülthullám” hegyén, amikor lassan az “Európai kalifátusokban” találjuk magunkat, ha a szegény, egyszerű magyar ember (sőt: embör) megáll és szétnéz, mit lát?

  1. Rettenetes! A menekültek letapossák az elültetett paradicsomot!
  2. Szörnyűséges! A menekültek kórokózokat terjesztenek!
  3. Borzalom! Átbújnak a nevetséges kerítés alatt!

Pedig, ha belegondol, a menekültkérdés egy térben és időben jól elhatárolható probléma: Budapesten például a pályaudvarokra korlátozódott (amikor még beengedték őket országba.) Mindenhol máshol

az emberek ugyanúgy élik tovább az életüket, mint eddig. 

Önnek kevesebb gyulai kolbász jutott a hentesnél a menekültek miatt? Elvesztette az állását? Nincs otthon áram, vagy víz a menekültek miatt? Esetleg nem képes felnevelni a gyerekét? 

Ha szigorúan önző alapon vizsgáljuk a kérdést, Magyarország 99%-a pontosan ugyanúgy élheti tovább az életét, mint idáig – csak ki kell kapcsolnia a tévéjét, vagy esetleg elgondolkozni a híradásokon. Nem kell foglalkoznia menekültekkel. Mondhatja Ön azt is: nem az én problémám. Maximum Önt egy lélektelen, szenvtelen embernek titulálják majd jobb érzésű honfitársai. Maximum annyi kényelmetlenség érheti, ha éppen valamelyik határon lépne át, hogy kicsit lassabb a dolog (bár ez is folyamatosan változik).

Ha Önt zavarják a menekültek, gondolja el: mi lenne, ha az igazi magyar problémákkal foglalkozna? Mondunk egy párat, hasraütésszerűen:

1. Egyre súlyosbodó klímaváltozás

A menekültkérdést is a klímaváltozás okozta – erre még Áder Jánosunk is rájött. Sokkal nagyobb probléma, hogy ugyanúgy éljük tovább az életünket, mint idáig, eszünkbe se jut, hogy változtassunk a fogyasztási szokásainkon, a hozzáállásunkon, vagy a termelési rendszerünkön. Sőt, Paks II-vel megyünk vissza az atomkorba, ötven évvel ezelőttre, ahelyett, hogy a megújuló energiával próbálnánk valamit kezdeni. A klímaváltozás ráadásul már most óriási károkat okoz a magyar mezőgazdaságnak – mi lesz, ha az időjárás Magyarországon még szélsőségesebbre fordul?

A Fidesznek eközben arra van esze, hogy a magyar földet (hol vagytok, jobbikosok?) a saját emberei, oligarchái kezébe játssza át és a természetvédelmi területeket is kiárusítsa. Semjén Zsolt szeretne többet vadászni, ezért a fegyverekhez egyre könnyebb hozzájutni. Ezen dolgozik. Ezzel van elfoglalva. Megáll az ész. 

2. A demokrácia kimúlt – kinyírta a Fidesz

A menekültek örvén a Fidesz éppen felfüggeszti az emberi jogokat – a mienket. A TASZ szerint nyíltan diktatórikus törvényeket készült életbe léptetni a kormány: “a rendőr magánlakásba engedély nélkül beléphet vagy behatolhat, ha ott feltehetően olyanok tartózkodnak, akik illegálisan lépték át a határt. Ez azt jelenti, hogy egy menekülő családnak fedelet nyújtó magyar állampolgárra – de gyakorlatilag bárkire – a rendőrség bármikor rátörheti az ajtót”írták. 

Igazából ez csak a végkifejlete annak, hogy hogyan sikerült a ’89-es helyzetből végképp kiüresíteni a demokráciát. Az embereknek semmi igényük, érzékük nincs ahhoz, hogy mi történik körülöttük, észre se vették, hogy Magyarországon a döntések nagy részéről nem értesülnek, hogy a döntésekbe egyáltalán nem vonják be őket. Ha pedig valami felháborító történik, páran mennek csak ki az utcára – senki nem értette még meg, hogy a tömegekben van az erő, hogy a szolidaritás az elnyomottak között milyen változást tudna hozni. 

“Az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni” – harsogja az újabb propaganda (az ön pénzén, az én pénzemen), mi meg csak fásultan tűrünk tovább.

Ha engem kérdez, a Fidesztől kellene megvédeni. Morogjon csak tovább Ön is, hiszen attól semmi sem változik!surgery.jpg3. Az állam működése leállt

Még Lázár János is elismerte: az állam riasztó állapotban van. Még azok a megaprojektek is, amikre a kormány koncentrál, nevetséges módon és minőségben készülnek el (először az a nyomorult kerítés a szerb határon, amiből aztán Mad Max-jelenetet forgattak, a Városliget-projekt, vagy a Várkert bazár), ugyanakkor

  1. az oktatási rendszer,
  2. az egészségügy,
  3. a szociális rendszer teljesen lenullázódott. 

Hétköznapi feladatokat, mint a betegek gyógyítása, a gyerekek oktatása, vagy a szegények megsegítése, az állam, a Fidesz-kormány szinte egyáltalán nem tud végrehajtani. Folyamatosan vonják ki a forrásokat és ki tudja, hova tűnnek el. 

Kit érdekel, hogy hány menekült van a Keletinél, Röszkénél, Beremendnél, amikor

egy műtétre akár több évet kell várni.

Amikor moslékot kapnak enni a beteg emberek a málló vakolatú kórházi termekben és nincs aki ápolja őket 70 ezer nettóért? Ha a gyerekét csak egyfajta, narancsos tankönyvből taníthatja a megalázott, éhbérért güriző pedagógus? Kit érdekel, hogy hány menekült érkezik hozzánk, amikor tömegesen zárják be a gimnáziumokat és a fideszesek kénye-kedve szerint cserélgetik az egyetemi karokat?

Riasztó, hogy senkit sem érdekel. 

4. Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés

Hogy ne derüljön fény az egyre növekvő szegénységre, már a KSH mutatószámát is megszüntették. De nem kezdtek semmit a szegényekkel: 4 millió emberről hallani, akik minden nap nélkülöznek, állítólag (mostanra ez már nem bizonyítható), a gyerekszegénység tekintetében Európában nálunk a legrosszabb helyzet. Ezeknek az embereknek nincs is miben reménykedniük, nem képviseli őket senki és tehetetlenül tengődnek nap-nap után.

Aki tehette, már kivándorolt: félmillió, nyelveket beszélő ember hagyta el az országot és a szám folyamatosan nő. 

Ha a statisztikusoknak hinni lehet, 2050-re Magyarország lakossága 8 millió alá esik és a társadalom rohamosan öregszik. Azaz: egyre kevesebben képesek majd dolgozni és egyre több embert kell majd eltartani. (Egyre nagyobb szükség lenne azokra a bizonyos “gazdasági bevándorlókra”, ahogy Orbán pár évvel ezelőtt is elmondta.)

Erre sincs a kormánynak semmi válasza, terve, reakciója.

Senkit sem érdekel. Majd az a kormány megoldja, ami 40 év múlva hatalomra kerül, a Fidesznek csak az a fontos, hogy a hatalmat megtartsa és lophasson még.

5. Orbán a világ második legkorruptabb politikusa

Tudta? Magyarország működése a korrupcióra épül. Ha valaki el akar intézni valamit, fizet. A gazdagoknak mindent lehet. A szabályok, az intézmények nem számítanak, csak a kapcsolatok. Minden napra jut valami fideszes korrupció, amihez képest a Kulcsár-ügy, a Hagyó-ügy vagy a Postabank-ügy nulla. Kézzelfogható bizonyítékok vannak, hogy a legmagasabb szintig korrupt az egész rendszer, a NAV-tól kezdve Simicskáig, a Quaestor-botránytól a felcsúti kisvasútig, az autópálya-építésektől a földmutyiig, a “jól megvédett” nyugdíjakig.

Lehetne sorolni, de minek? Hiszen úgyse mozdul meg miatta senki. 

6. A gazdasági borzalmas állapotban van

Románia is rég elhagyott bennünket; néhány multi összeszerelő-gyárán kívül Magyarországon alig-alig van már termelés. A gazdasági szerkezet eltorzult, az adók borzalmasan magasak, a vállalkozásokat ellehetetleníti a korrupció, a bürokrácia. Mindenki ügyeskedik, mutyizik, nem jelenti be az embereit. Minden kormány meghirdette, hogy ebben is változás lesz. A Fidesz is csak háromszor, mindig a választás előtt. Ezen is le lehet mérni a teljesítményüket. 

7. Magyarország külpolitikailag elszigetelődött

  1. Az ENSZ főtitkára hülye.
  2. A pápa hallgasson el.
  3. A szomszédaink fogják be a szájukat.
  4. Innen üzenjük Brüsszelnek, hogy nem leszünk gyarmat.
  5. Szijjártó bekérette a román, a szerb, a francia, a svéd, az osztrák nagykövetet. 

Külpolitikánk leginkább olyan, mintha

egy horda rosszul fodrászolt majomból futsalcsapatot állítanánk össze, és ráeresztenénk őket az ellenségre.

A majmocskák törnek-zúznak kedvükre, oldalt felnyírt hajú bohócok motyogják bele idegbeteg rángással a mikrofonba, hogy az egész világ téved, hülye és ellenünk van. 

Tudja, ki fogja mindezt megszívni? Nem, nem Szijjártó. Hanem maga meg én. Mi vagyunk a hülyék, hogy hagyjuk.

Nézzük meg, ehhez képest mit csinálunk politika címén? A migránsoknak meg egymásnak szólunk be a Facebook-on. Okos döntés, csináljuk csak, Habonynak is pont így tetszik! 

Facebook Comments