Így rohad szét az Olimpia Hotel

Így rohad szét az Olimpia Hotel

Évek óta szomorúan sétálok el a Normafa egykori büszkesége mellett. Az Olimpia Hotel több mint 10 éve rohad. E fotókat elnézve már nehéz elképzelni, hogy itt pezsgő élet folyt, és az Olimpia egykor népszerű sportolóink és színészeink kedvenc helye volt.
img_2499.jpg

Az Olimpia Hotel volt az első olyan szálló Magyarországon, ahol uszoda és szauna is volt. Nem csoda, hogy az akkori sportolók kedvenc helye lett. Az 1972-es olimpiai magyar csapat már itt készült fel. Végül innen kapta nevét is a szálló. (A Farkasdy Zoltán tervei alapján készült modern épület eredeti neve Hotel Touring Normafa lett volna.)

A hotelban 188 szoba, 364 ágy, 100 fős bár és 150 fő étterem, bisztró és társalgó is volt. Illetve még mindig van, csak az enyészet már átvette a hatalmat az épület felett. Ha most megnézitek, nem is gondolnátok, hogy ide jártak egykor a fociválogatott tagjai, vizipólósok, ökölvívók, birkózók. A hotelben gyakran rendeztek divatbemutatókat, konferenciákat is. Sőt, a filmesek, színészek között is népszerű volt a hely: az Olimpiában forgatták a Linda sorozat néhány részét, és osztott itt pofonokat Ötvös Csöpiként Bujtor István is.

Az Olimpia Hotel csillaga a rendszerváltás után áldozott le. Csökkent a vendégkör, majd 2002-ben be is zárt a szálló.

img_2500.jpg

img_2503.jpg

img_2504.jpgimg_2506.jpg

img_2508.jpg

img_2512.jpg

img_2513.jpg

img_2517.jpg

A Normafa-rendezési tervében kiemelten fontos a 2002-óta csak pusztuló Olimpia Hotel ügyének rendezése. Ám azt még a mai napig sem tudni, hogy végül felújítják majd, vagy eltüntetik a Normafa kísértetszállóját.

Facebook Comments