Húsz éve ugyanaz a cég kátyúz a II. kerületben

Húsz éve ugyanaz a cég kátyúz a II. kerületben

A Puhi-Tárnok út- és hídépítő Kft. most egy 120 milliós megbízást kapott a Láng Zsolt vezette kerülettől. 

oreskuvo.jpgA Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft több mint húsz éve az egyetlen olyan társaság, amelyik a II. kerületi önkormányzat útjain kátyúzást végez. A cég neve akkor lett híres, amikor

az egyenruhájába öltözött munkások aszfaltozták újra annak a II. kerületi templomnak a környékét, ahol Orbán Ráhel esküvője zajlott.

A II. kerületi önkormányzat akkor tagadta, hogy ők állnának a felújítás mögött, a cég pedig nem szólalt meg arról, ki bízta meg őket a munkákkal. Egyes sajtóorgánumok tudni vélték, hogy valójában a cég egyik alvállalkozója dolgozik a terepen, de azóta se derült ki,  ki rendelte meg a munkát. 

A legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy most egy 120 milliós keretösszegű szerződést kötött velük a fideszes Láng zsolt vezette önkormányzat.

A Puhi-Tárnok Kft-ről már 1997-ben úgy írt a Magyar Narancs, mint a kerületben évek óta kátyuzási munkákat végző cégről. Annak ellenére maradt a cég a kerület főkátyúzója, hogy már akkoriban arról számolt be a Narancs, egyes információk szerint Balogi Gyula,

az akkori jobboldali alpolgármester nagymarosi nyaralójához éppen ez a cég épített utat.

Balogi az értesülést tagadta, az ismeretlen magánszemélyek tulajdonában álló cég pedig nem szólalt meg abban az ügyben sem.

(Kép: 444.hu)

Facebook Comments