Hová lesz ez a világ, ha már a nép is csicskáztatni akarja a független magyar kormányt?

Hová lesz ez a világ, ha már a nép is csicskáztatni akarja a független magyar kormányt?

Az jól látszik, hogy igen nagy szükség van itt Rogán propagandaminisztériumára, közelebb kell vinni a népet a kormányhoz, vagy a kormányt a néphez, mert ez a kettő némely esetben igen messze van egymástól.

Mert nép nem akarja elfogadni jótevőinek álláspontját arról, hogy vasárnap márpedig ne lehessen bevásárolni.

Az nemigen állítható, hogy egy erről szóló népszavazásba belebukna Orbán és kormánya, de hogy szimbolikus nagy pofon érné őket, az szinte bizonyos.

semjened_1.jpgHogy a Fidesz és a KDNP miért vette el a néptől a vasárnapi shoppingolás lehetőségét, arról máig csak találgatások keringenek.

  1. Kellett valami a KDNP-nek, amivel igazolja a létjogosultságát.
  2. És ha már valami, akkor legyen az Úr napjának megszentelése.
  3. Ehhez hozzájöttek még a családügyi megfontolások: ne dolgozzon anyuci, lehessen együtt a család.

De a kicsi, fundamentalista pszeudopárt ezt nem tudta volna átvinni, ha a Fidesz többsége nem támogatja.

A KDNP nem tud létezni a NER nélkül, zsarolási potenciálja pontosan nulla. Tehát a Fidesz megfontolásai érdekesebbek. Ezek valami olyanról szólnak, hogy

  1. a külföldi nagyáruházak helyett a magyar tulajdonú boltokban költse el a pénzt a jónép, mert csak.

De a családok nem akarnak együtt lenni vasárnap, vagy ha igen, akkor valamelyik plázában vagy Tescóban. A kiskerforgalom visszaesett, és más napokra tolódott; elbocsátások voltak; akit nem rúgtak ki, az elesett a vasárnapi emelt pénztől. A nép továbbra is nagy boltokban vásáról, csak pénteken és szombaton, amikor viszont zsúfoltság van. 

A jónép utálja a dolgot. Simán megszavaznák a liberalizációt.

Az nem érv, hogy Kádár alatt is zárva voltak a boltok vasárnap, és mégis túléltük. Mert 1111 évig nem volt Orbán Viktor nevű miniszterelnöke Magyarországnak, és lám, kibírta. Sőt, néha igen szépen prosperált. Minél inkább közelgett el Semjén Zsolt kormányfő-helyettessége annál rosszabb lett ennek a szegény országnak. Semjén már csak az Isten büntetése rajtunk, de valószínűleg Ő se tudja miért.

Egy ellenzéki pártnak az hát a dolga, hogy ellenezzen, és élére álljon az ügynek, és bármilyen különös, ebben az esetben tényleg ez történt.

Meg kell tehát akadályozni.

  1. Ha a szocik elsőként nyújtják be népszavazási kezdeményezésüket, akkor a Nemzeti Választási Bizottság tárgyalja másét, azét, aki először lépett be az épületbe.
  2. Ha a szocik a Kúria elé viszik az ügyet, az mindenekfelett nagyon helyesnek fogja találni az NVB eljárását, ha nem találná, akkor nem is volna ez hívható a Nmezeti Együttműködés Rendszerének. 
  3. Ha ezek a gonosz szocik már az épületbe is elsőként lépnek be (benyújtandó a javaslatukat), akkor az NVB-nek azét a nőét kell tárgyalnia, aki már emailen elküldte a sajátját.

Nagyon-nagyon szerencsés módon éppen akkor, egy perccel se korábban és nem is később, amikor a Kúria meghozta a döntését, és szabad lett a pálya. De a döntés még nem volt nyilvános, nem jelent meg a honlapon sem, egy 65 éves tordasi baromfitenényésztő mégis tudott róla. 

vasarnapikerdes.png(Kép: portfolio)

Feltétel volna pedig, hogy a kezdeményező tudjon a kérdése mellé aláírásokat gyűjteni, az NVB döntése még nem a népszavazás kiírását, csak az aláírásgyűjtést tenné lehetővé négy hónapra. A szocik tudnának aláírást gyűjteni, az eddig ismeretlen nő, Simonné Gercsényi Gabriella nem is akarna.

Természetes hát, hogy az NVB az utóbbi kérdését fogja tárgyalni és átengedni, lehetetlenné téve ezzel a másikat (egy ügyben egyszerre csak egy kérdést lehet föltenni). Így jártak korábban a szakszervezetek, majd a Gyurcsány-párt, végül az MSZP.

De nem ügyelnek már a látszatra se. Amíg a szocik azt kérdeznék, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Simonné arra kíváncsi, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?

Fel nem tűnt neki: nem az probléma, hogy zárva tarthatnak-e. Ez nem lehetőség, erre jelenleg egyenesen kötelezik őket. A probléma a nyitvatartás, aminek pillanatnyilag a lehetőségét is megvonják a boltoktól vasánapoként.

A népszavazás dolga elvileg az volna, hogy az Országgyűlést kötelezze olyan törvény meghozatalára, amelyet az vonakodik megtenni. Nyilvánvalóan Simonné kérdése nem ezt célozza: az Országgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége nagyon is egyetért ezzel a lehetőséggel.

Sőt, ezzel egyetértünk magunk is: tartson zárva, aki akar. De nyitva is, aki akar. Csakhát az utóbbi jelenleg nem opció.

A népszavazás nem csodafegyver, alkalmazhatósága legalábbis korlátos. Máskülönben volna itt ingyen sör, örök élet és halálbüntetés (utóbbi különösen a kellemetlen szomszédok és rokonok számára fenntartva). De vannak olyan dolgok, amelyekre hasznos:

remek módja ez a tiltakozásnak a kormány népboldogítása ellen.

Már ha hagyják. De nem hagyják, mert a nemzeti együttműködés éppen nem azt jelenti, hogy bárki külön működjön a kormánytól.

Ha ma Magyarországon lehet közpénzből fönntartott magáncég Alapjogokért Központ néven, meg közpénzből finanszírozott Civil Összefogás, akkor bármi lehet. Csak referendum, amin a kormány elbukna, az nem lehet.

És most csodálkozzunk együtt azon, hogy a Nuland-nonpaperben nagy hangsúlyt kapott, hogy a

Hajtsák végre az EBESZ / Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának összes választási ajánlását, többek között: módosítsák a választási törvényt úgy, hogy a választási bizottságokat széleskörű politikai konszenzus övezze!

Hát hová lesz ez a világ, ha már nemcsak az Egyesült Államok, de a nép is csicskáztani akarná a független magyar kormányt, és különösen Semjén Zsolt?

Facebook Comments