Valami van Amerikával, de senki se tudja, mi

Valami van Amerikával, de senki se tudja, mi

Illetve mindenki máshogy tudja.

Néhány napja írtunk már arról, hogy az összesküvés-elméletek a magyar kormányt is elérték, annak apropóján, hogy a kormánytévé Bogár Professzor Lászlót használta föl arra, hogy támogassa a magyar külügy álláspontját az amerikaiakkal szemben. Amit aztán a propagandaminisztérium hárombetűs leágazása is hírértékűnek talált.

6m4d2roxvymokedgs.jpegSzijjártó akkor azt állította, hogy

az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában.

De mi lehet ennek az oka? Miért akarják ezt?

Ezt Professzor László – aki természetesen egyetért Szijjártó tézisével – el is magyarázza:

Európa, Oroszország és Kína között az utóbbi egy-két évtizedben kialakult együttműködés megmutatta, hogy ezek az országok jól kiegészítik egymást gazdasági, társadalmi és kulturális téren, és az Egyesült Államok ezáltal több területen is „feleslegessé és értelmetlenné” vált.

Minden tiszta és világos tehát. Tiszta összeesküvés-elmélet ez persze, de legalább konzisztens; a konteókat nem az inkonzisztenciájuk leplezi le (nehéz is volna, ha egyszer szerintük minden mindennel összefügg), hanem a cáfolhatatlanságuk.

Erre valami zavar keletkezhetett az Erőben, mert a Szijjártó nevű külügyminiszter pénteken Luxemburgban már azzal állt elő, hogy 

globális verseny zajlik kereskedelmi és gazdasági téren. Ebben a versenyben Európa lemaradt, mivel az Egyesül Államok és másik tizenegy ország aláírta a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodást.

Most akkor mi van?

Sikeres Amerika vagy az összeomlás szélén áll? Mi ez a diszharmónia a hivatalosságok és ideológusaik között? Bomlik a szövetség a mentális egészségüket már elveszített emberek és a cinikus hatalomtechnológusok között?

De kinek áll ez érdekében?

Facebook Comments